Judit
3 °C
6 °C

A Sun a nagy teljesítményű műszaki rendszerek piacán tör előre

2005.04.29. 10:50

Növekvő kereslet jellemezte a Sun Microsystems 2004-es naptári évét a nagy teljesítményű és a magas számítási igényű műszaki rendszerek (HPTC) piacán, így - az IDC legújabb felmérése szerint - a vállalat az elmúlt öt egymást követő negyedévben az értékesített egységek számát tekintve megőrizte vezető helyét, áll a cég közleményében.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a Sun jelentősen növelte értékesítését, elsősorban AMD Opteron processzoros szervereinek köszönhetően. Piaci részesedése a legfontosabb vertikális ágazatokban - például a kormányzati, pénzügyi szolgáltatói és oktatási szektorokban - a számítóhálózatos HPTC-adatközpontok terjedésével tovább nőtt.

A vállalat kitűnő teljesítménye egyrészt a Solaris 10 operációs rendszer következetes továbbfejlesztésének és a Sun Fire 64-bites termékcsalád folyamatos bővülésének eredménye, másrészt hogy a Sun biztosítja a felhasználóknak a HPTC-adatközpontjaikban a Linux-rendszerek használatának lehetőségét. A Sun sikerét elősegítette, hogy elébe ment a piaci változásoknak, s megoldásaival biztosítani tudta - és tudja - a különböző ágazati felhasználók igényeit. Tapasztalata szerint ugyanis a nagy teljesítményű tervező rendszerekhez (CAD, CAM) is egyre kisebb, de komolyabb teljesítményű szerverekből álló fürtöket használnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.