Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Halpusztulás a Fejér megyei Gaja patakban

MTI
2005.06.26. 17:28
Száz kilogramm hal pusztult el a Gaja patakban, a székesfehérvári szennyvíztelepen történt üzemzavar következtében; jelenleg a haltetemeket távolítják el, közölte az MTI-vel vasárnap telefonon a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Csonki István elmondta: az üzemzavar következtében tisztítatlan szennyvíz került a Gaja patakba torkolló Jancsár csatornába. Ez, valamint a nagy meleg együttesen 300 méteres szakaszon oxigénhiányt okozott, ami halak pusztulásához vezetett. Az igazgatóság vezetője hozzátette: miután a szennyvíztelepen elhárították az üzemzavart, a fehérvárcsurgói tározótóból megkezdték a Gaja patak vízének folyamatos frissítését.

A többnyire 5-10 dekagrammos halak tetemeinek az eltávolítását még vasárnap befejezik, mondta Csonki István. Az üzemzavarról Karászi Gáspár, a szennyvíztelepet működtető Fejérvíz Rt. vezérigazgató-helyettese, az MTI-nek elmondta: a probléma egy szerda éjszaka meghibásodott szerelvény miatt történt. Az üzemzavart teljesen csak péntek éjjelre sikerült megszüntetni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.