Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Rekordévet zárhatnak a digitális kamerák

MTI
2005.12.06. 15:59
Százmillió digitális fényképezőgépet és filmfelvevőt adnak el idén a nürnbergi GfK fogyasztói piaci elemző cég becslése szerint, azaz már kisebb az analóg készülékek piaca, mint a digitálisaké. A GfK megállapítása szerint a piac bővülését nem befolyásolta a digitális kamerával felszerelt mobilok eladása sem, jóllehet ez utóbbiból nyolcszor többet értékesítenek már, mint a digitális kamerákból. Az ok a képminőség eltérése: a legjobb mobilok kamerái 2 megapixeles felbontásúak, ezzel szemben a digitális kamerák átlagosan 5 megapixeles felbontásúak.

A digitális technológia térnyerése ellenére az idén 30 millió analóg fényképezőgép talál vevőre főképp azokon a piacokon, ahol még drágának számít a digitális technológia. A hagyományos készülékek piaca a 2000. évi csúcsról, az akkor elért 70 millió egységről folyamatos csökken.

A GfK kiaknázatlan területnek tekinti az elektronikus fotók másolását, jelenleg ugyanis az elektronikus képek töredékéből készül csak nyomtatott változat, a képek többségét valamilyen digitális tárolóeszközön tartják az emberek. A nyomtatott képek fele otthoni nyomtatón készül, a másik felét másolószalónokban nyomják részben interneten feladott megrendelések alapján. Egyelőre még kevés háztartás rendelkezik speciális otthoni nyomtatóval.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!