Vilma
-8 °C
3 °C

Félmillió eladott Xbox 360

Napi Gazdaság
2005.12.07. 12:08
Robert Byers chicagói vásárló beperelte a Microsoftot, azt állítva, hogy legújabb generációs Xbox 360-as játékkonzolja tervezési hiba miatt túlmelegszik és lefagy. Byers szerint a társaság annyira sietett vetélytársai előtt piacra dobni a legújabb Xboxot, hogy rosszul tervezett terméket kezdett árusítani, ezért kártérítést követel és a 360-asok kicserélését vagy visszahívását.

A cég nem volt hajlandó nyilatkozni a folyamatban levő ügyről, de a múlt hónapban több hasonló vád elhangzása után elismerte, hogy „egyes elszigetelt esetekben" voltak problémák a géppel.

Az amerikai cég weboldalán tíz különböző Xbox-hibalehetőséget ismertet elhárításuk módjával együtt, és kész minden meghibásodott gépet megjavítani vagy kicserélni.

Az Xbox 360-ast két hete kezdték el árusítani az Egyesült Államokban, s azóta mintegy 400 ezret adtak el belőle, Nagy-Britanniában a múlt pénteki bemutatkozása óta 75 ezer fogyott. A világ videojáték-piaca évi 25 milliárd dollárra rúg, és a Microsoft komoly előnyt szerezhet a konkurencia egy generációval öregebb konzoljaival szemben - a Sony és a Nintendo csak jövőre jön ki új berendezésével.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.