Auguszta
4 °C
22 °C

A Microsoft is beszáll az internetes telefóniába

MTI/dpa
2005.12.13. 15:54
Az MCI távközlési vállalattal kötött együttműködés keretében a Microsoft a jövőben vezetékes telefonhívások bonyolítására is lehetőséget nyújt majd személyi számítógépen.

Az "MCI Web Calling for Windows Live Call" szolgáltatás az elkövetkező hetekben jelenik meg a Windows Live Messenger részeként az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában, bár még csak tesztelési céllal szűk felhasználói körben. Regisztrálást követően az ügyfeleknek egy órányi ingyenes telefonálás áll rendelkezésére a vezetékes hálózatban. Ezt követően percenként 2,23 centes díjjal telefonálhatnak Kanadába, az Egyesült Államokba és egyes európai országokba. Később több mint 220 országra terjed ki a telefonálási lehetőség. A végleges díjtételeket jövőre, a szolgáltatás hivatalos megkezdésekor teszi közzé a Microsoft.

A Yahoo! az elmúlt héten percenként 1,21 centes díjjal nyitotta meg hasonló internetes telefon szolgáltatását. Mind a Yahoo!, mind pedig a Microsoft viszonylag későn indul az internetes telefon szolgáltatások versenyében. A piacot már szinte uralma alá vonta a Skype, az AOL és a Vonage. A Skype videó telefonálást és vezetékes számról a számítógép felhívását is lehetővé teszi. A Microsoft szolgáltatásában erre egyelőre nem lesz mód.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.