Miklós
-7 °C
2 °C

A Synergon optikai eszközöket szállít a Magyar Telekomnak

MTI
2006.02.02. 14:53
A Synergon Informatika Rt. optikai berendezéseket szállít a Magyar Telekomnak - közölte a Synergon a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön. A 2005-ben aláírt keretszerződés eddigi megrendeléseinek értéke már meghaladja az 1 milliárd forintot.

A leszállított berendezések, valamint az egyéb kiegészítő eszközök lehetővé teszik a Magyar Telekom hálózatának sávszélesség-növelését.

A Magyar Telekom egyik fontos stratégiai célja, hogy tovább növelje a szélessávú internet-penetrációt. A társaság 2006 végéig a szélessávú hozzáférés előfizetőinek számát 600 ezerre kívánja bővíteni. Emellett kiemelt figyelmet kíván fordítani az ADSL szolgáltatás folyamatos fejlesztésére is. Következő lépéseként az ADSL2 technológia alkalmazását és országos elterjesztését tervezi. A mostani beruházással a távközlési cég meglévő hálózata magas színvonalon lesz képes ezeknek az igényeknek megfelelni - olvasható a közleményben.

A Synergon 2005 első kilenc hónapjában 12,36 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 8 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. A csoport adózott nyeresége 137,8 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 85,4 millió forint veszteséggel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!