Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Anti-phising megoldás a Firefox 2.0-ban

Heise.de
2006.03.10. 14:42
Kapcsolódó cikkek (1)
A Firefox alternatív böngésző készülőfélben levő 2.0-ás változata tartalmaz egy olyan kiegészítést, amely a felhasználót a jelszólopó (phising) weboldalaktól próbálja megvédeni.

A Firefox fejlesztői csapata ennek céljából a 2006 végén megjelentetni tervezett alkalmazás forráskódjába integrálta a Google Safe Browsing kiterjesztését. A kiterjesztés jelenleg elérhető formájában JavaScript alapú, és használatának feltétele az 1,5-ös verzió.

Alapváltozatában a kiterjesztés az internetes címet feketelistával veti össze. Haladó üzemmódban a címet és esetleg a kód részleteit titkosított formában egy ellenőrző szerverre továbbítja, amely pontosabban képes rendet tenni a phising és a legális oldalak között. A Google bejelentette, hogy az adatokat a személyes adaton nélkül tárolja csak.

A Firefox 2.0-ba szánt változatban a felhazsnáló maga határoz arról, hogy melyik ellenőrző szervert bízza meg a feladattal. Eközben a Firefox versenytársai is megpróbálják megvédeni a gyanútlan internetezőket. A Microsoft példéul bejelentette, hogy az IE7 már védeni fog az internetes csalások ellen.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!