Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Számítógépek a fővárosi fogyatékosoknak

MTI
2001.10.04. 16:58
A fogyatékkal élő budapesti emberek esélyegyenlőségét ingyenes, illetve kedvezményes informatikai eszközökkel kívánja segíteni a főváros - nyilatkozta Tiba Zsolt főjegyző csütörtökön. A Fővárosi Közgyűlés október végi ülésére rendelettervezetet nyújt be, amelynek alapján 250 millió forintos speciális programot indíthatnak útjára.

Az előterjesztés szerint pályázati úton a jelentkezők komplett számítógép, valamint részegységek beszerzéséhez kaphatnak támogatást, többféle megoldással. Támogatnák azt a céget is, amelyik számítógépes távmunka-állomást hoz létre fogyatékosok részére.

Győri Péter, a közgyűlés szociálpolitikai bizottságának elnöke elmondta, hogy a program keretében egy év alatt csaknem 800 személyi számítógépből és internet hozzáférésből álló ingyenes csomagot biztosítanának a fogyatékosoknak. Az eszközök egy része alkalmas arra, hogy azokat vakok, vagy akár végtaghiányos emberek is használni tudják. A szabad demokrata politikus közölte: létre kívánnak hozni egy úgynevezett közösségi számítógépes központot is, amelyben száz személyi számítógép állna a látogatók rendelkezésére.

A fővárosi informatikai projekt hónapokkal ezelőtt már szerepelt a közgyűlés előtt, azonban azt átdolgozásra javasolták. Akkor az ellenzékiek fenntartásaikat hangoztatták a száz gépes központ miatt. Garanciát sürgettek arra, hogy az ne szolgálhasson pártpolitikai kampánycélokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!