Judit
3 °C
6 °C

Sakálkutyák segítik az orosz nyomozókat

MTI
2002.05.12. 19:57
Sakállal keresztezett eszkimókutyák segítik a bűnüldözők munkáját Oroszországban. A keresztezésből született rendőrkutyák magukban hordozzák mindkét faj legelőnyösebb tulajdonságait: a sakálok kiváló szaglóérzékét, valamint az eszkimókutyák kitartását és ember iránti hűségét.

A negyedrészben sakálvérű négylábúakat, amelyek képesek felismerni az egyes emberek testszagát, elsősorban robbanóanyagok, kábítószerek és körözött bűnözők felkutatásánál alkalmazzák. A moszkvai seremetyjevói nemzetközi repülőtéren jelenleg 25, a közeli törvényszéken pedig 10 hibrid nyomozókutyát alkalmaznak - olvasható a BBC weboldalán.

Az orosz környezetvédelmi és kulturális örökség tudományos központjában 1975-ben kezdődtek a kísérletek. A tökéletes nyomozókutya megteremtését célzó programon dolgozó kutatók azért döntöttek a keresztezés mellett, mert bár az Afrikában élő sakáloknak kiváló a szaglásuk, nem bíznak az emberben és nincsenek hozzászokva a zord téli időjáráshoz. Az eszkimókutyák ugyanakkor jól bírják a telet és minden körülmények között híven követik gazdájuk utasítását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.