Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Döntés a V-fon Rt. és a Pannon GSM Rt. közötti jogvitában

Index
2002.06.19. 11:21
A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntésében kötelezte a Pannon GSM Rt.-t, hogy a V-fon Rt.-vel kötendő összekapcsolási hálózati szerződés ellenértékét a hírközlésről szóló törvényben meghatározott szabályok szerint alakítsa ki.

A V-fon hálózati szerződési ajánlattal kereste meg a Pannon GSM-et. Azonban a tárgyalások során nem sikerült megállapodni a V-fon hálózatából indított és a mobil hálózatban végződtetett hívásokért fizetett ellenértékben, ezért a V-fon a HDB-hez fordult.

Mivel a Pannon GSM Rt. nem tartozik a jelentős piaci erőt képviselő szolgáltatók közé, nem köteles árait költségalapon megállapítani és nem köteles azt jóváhagyásra a Döntőbizottságnak benyújtani. Így a Döntőbizottság nem jogosult a végződtetési díj mértékének jóváhagyására.

A Döntőbizottság a vizsgálat során megállapította, hogy a benyújtott anyagok nem támasztották alá, hogy a mobil hálózaton végződtetett hívásokért fizetendő ellenértéket a Pannon GSM objektív kritériumok szerint, az áttekinthetőség elvét követve, ellenőrizhetően alakította volna ki.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.