Dömötör
12 °C
14 °C

Döntés a V-fon Rt. és a Westel közötti jogvitában

MTI
2002.06.20. 11:48
A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntésében kötelezte a Westelt, hogy a V-fon Rt-vel kötendő összekapcsolási hálózati szerződésben meghatározott szolgáltatás ellenértékét a hírközlési törvény szerint alakítsa ki. A Hírközlési Döntőbizottság közleménye szerint a hivatal a V-fon-Westel jogvitában a V-fon-Pannon ügyhöz hasonlóan döntött, hiszen a V-fon Rt. beadványa a korábbi ügyben beadottal megegyező tartalmú volt.

A V-fon hálózati szerződési ajánlattal kereste meg a Westelt. Mivel a tárgyalások során nem sikerült megállapodni a V-fon hálózatából indított és a mobil hálózatban végződtetett hívásokért fizetett ellenértékben, ezért a V-fon a HDB-hez fordult. Mivel a Westel Mobil Távközlési Rt. nem tartozik a jelentős piaci erőt képviselő szolgáltatók közé, nem köteles árait költségalapon megállapítani és nem köteles azt jóváhagyásra a Döntőbizottságnak benyújtani. Így a Döntőbizottság nem jogosult a végződtetési díj mértékének jóváhagyására.

A Döntőbizottság a vizsgálat során megállapította, hogy a benyújtott anyagok nem támasztották alá, hogy a mobil hálózaton végződtetett hívásokért fizetendő ellenértéket a Westel Mobil Távközlési Rt. objektív kritériumok szerint, az áttekinthetőség elvét követve, ellenőrizhetően alakította volna ki.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!