Orsolya
7 °C
10 °C

Húszéves a LucasArts

Index
2002.06.24. 17:33
Idén 20. évfordulóját ünnepli a LucasArts, amely a Csillagok háborúja világához kötődő számítógépes akciójátékokkal vált ismertté a fiatalok körében. Az alkalomból kiadott közlemény szerint a cég sikerének egyik titka, hogy mindig törekedtek a minőségre, és a lehető legteljesebb játékélmény nyújtására. A filmben megszokott történetmesélést, mozgalmasságot, ábrázolt szereplőket és csavarokat igyekeztek a művészek és szakemberek átcsempészni a szoftverekbe.

A LucasArts a LucasFilm számítógépes részlegeként indult, mára azonban önálló vállalkozássá nőtte ki magát. 1982-ben mindössze egyetlen alkalmazottal indult a LucasArts, az első években elsősorban Atari típusú komputerekre fejlesztettek, majd a nyolcvanas évek közepén-végén tértek át a PC-s platformra.

Legismertebb játékaik között mindenképpen meg kell említeni a Day of the Tentaclest, az X-Winget, a Dark Forces-sorozatot, amely Jedi Knight néven további két epizódot ért meg (a Jedi Outcast az idei év egyik sikere), valamint a Sonyval közösen most készülő Star Wars Galaxiest, amely játékosok százezreit fogja összekapcsolni az interneten keresztül.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!