Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

e-Riga projekt indul Lettországban

Index
2002.07.01. 14:02
Riga város vezetése nemrégiben pályázatot írt ki a lett főváros elektronikus önkormányzati rendszerének megtervezésére. Három cég, a Microsoft, a Fortech és a PriceWaterhouseCoopers jelentkezett be, hogy szívesen vállalnák a feladat kivitelezését - írja az ITTK Infinit hírlevele.

A városházán már két hete lezajlott a város vezetése és az állampolgárok, valamint az üzleti vállalkozások közötti kommunikációt elősegíteni hivatott projekt prezentációja. Az e-Riga program ugyanakkor még kezdeti stádiumban van, az illetékesek éppen csak, hogy "kitalálták és leírták", mit kellene majdan csinálni.

A rigai Duma információtechnológiai központjának igazgatója úgy vélekedik, hogy 5-10 éven belül lehetetlen száz százalékig végrehajtani a projektet. Itt kell megjegyezni, hogy csak az első etapra, azaz a projekt részletes kidolgozására több mint 13,4 millió Ls-t kell költenie a városnak az elkövetkező három év során. Az, hogy a projekt teljes költségvetése mekkora lesz, még nem lehet megbecsülni, de minden bizonnyal hatalmas összeget fog felemészteni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.