Mária
-7 °C
3 °C

Együttműködés az MTA és az informatikai minisztérium között

Index
2002.07.18. 12:03
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködést kezdett, melyben kiemelt szerepet vállal a Magyar Tudományos Akadémia az Információs Társadalom stratégiájának és programjainak kialakításában, valamint a kutatási programokban. Együttműködik a két intézmény a Nemzeti Információs Infrastruktúra Programban is, melyet az Informatikai Minisztérium az Oktatási Minisztériummal közösen gondoz.

A minisztérium számít az MTA az Információs Társadalommal kapcsolatos kutatási programokban való részvételére - a társadalomtudományok, e-gazdaság, informatikai kutatás, nagysebességű hálózati kutatások - kiemelt EU témaként a grid technológia és az informatikai biztonság területén. A minisztérium a Nemzeti Információs Infrastruktúra Program fejlesztési forrásaihoz oly módon kíván hozzájárulni, hogy a kutatók, oktatók és közgyűjteményi dolgozók számára biztosítja az internetszolgáltatást biztosítja.

Szó esett továbbá az űrkutatással kapcsolatos kérdésekről, valamint a kutatási eredmények bemutatására szolgáló portál létrehozásáról is. Számos kezdeményezés indul digitális tartalomfejlesztési programok indításával kapcsolatban is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.