Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Madárper Ausztria ellen

2002.10.30. 16:10
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Bizottság beperli Ausztria kormányát több védett madárfaj kilövésének engedélyezése miatt.
Az Európai Unió érvényes rendelkezései számos vadon élő madárfaj vadászatát tiltják, s egy ellenőrzés során kiderült, hogy Ausztria túl sok kivételt tesz a vadászati engedélyek kibocsátása során.

Védik a kicsiket?

Az osztrák illetékes hatóságok azzal érvelnek, hogy a védett madárfajok ellenőrzött vadászatával a kisebb testű madarak és kisállatok védelmét kívánják biztosítani.

Most nyilvánosságra hozott állásfoglalásában Margot Wallstrom, az EU környezetvédelmi biztosa sürgette Ausztriát, hogy azonnal hagyjon fel a védett ragadozó madarak pusztításával Alsó-Ausztriában. A biztos megkérdőjelezte Ausztria indoklását, ugyanis a pusztított madárfajok között olyanok is akadnak, amelyek egyáltalán nem vadásznak apróvadra.

Túl sok a kivétel

Az EU vadon élő madarakra vonatkozó direktívája arra kötelezi a kormányzatokat, hogy biztonságos életteret alakítsanak ki a madárállomány részére, és korlátozzák a vadászatot. Bár Alsó-Ausztria általában "nagy vonalakban" eleget tesz az EU-jogszabályoknak, mégis uniós megítélés szerint túl gyakran adnak kivételes engedélyt a ragadozó madarak vadászatára - indokolta Margot Wallstrom törvényes eljárás elindítására vonatkozó kezdeményezését.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.