Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Mobiltelefon per a Motorola ellen

2000.08.06. 16:58
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy amerikai neurológus rosszindulatú agydaganata miatt perli a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártóját, a Motorolát. A doktor azt állítja, hogy a telefon sugárzása okozta betegségét.
800 millió dolláros hívás
Nem használná
A negyvenegy éves Dr. Christophert Newman úgy gondolta, hogy ha már a legszebb férfikorban támadta meg a félelmetes kór, nem játszik kicsiben, így nyolcszázmillió dolláros pert akasztott a Motorola, és nyolc másik távközlési vállalat nyakába.

A baltimore-i bíróságon benyújtott perirat avval vádolja a cégeket, hogy elmulasztották közölni a vásárlókkal, hogy a mobiltelefonok erős elektromágneses sugárzása rákot és más egészségkárosodásokat okozhat.

Newman bal tarkólebenyében 1998-ban rosszindulatú daganatot találtak (konkrétan a bal füle mögött, ahova közismerten a telefont szokás szorítani). Ügyvédje úgy összegezte az összefüggéseket, hogy az orvos 1992 és 1998 között folyamatosan naponta többször használta rádiótelefont.

"Ha most választhatnék, soha többé nem használnék rádiótelefont, mert a veszélyeivel együtt egyszerűen nem éri meg." - mondta Dr. Cristopher Newman.

A felperes és ügyvédje előzetes értékelése szerint, bár nem ez az első ilyen per, a korábbi kamu-tumorokkal szemben Dr. Newmané elhelyezkedését tekintve is a telefonok ártalmas sugárzására vall, terhelőleg.

Alperesek

- Motorola
- Verizon Communications
- Bell Atlantic
- Bell Atlantic Mobile
- Southwestern Bell Mobile
- Washington/Baltimore Cellular
- SBC Communications
- Cellular Telecommunication Industry Association (Mobil-távközlési Szövetség)
- Telecommunication Industry Association (Távközlési Szövetség)

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.