Egy brazil humorista a Twitter legbefolyásosabb embere

2011.03.28. 15:29

A Twitter a világ legismertebb és legnagyobb mikrobloghálózata, 190 millió regisztrált felhasználója van és napi 65 millió új bejegyzés születik rajta. A twittelő celebek minden bejegyzését több millióan követik, és sok sztár pesztízskérdést csinál abból, hogy több követője legyen, mint a konkurenseinek.

A követők száma azonban nem feltétlenül jó megközelítés arra, hogy kinek mennyire fontos a szava a Twitteren (és áttételesen az egész közösségi médiában), hiszen nem figyeli az aktivitást. A New York Times megbízásából a Twitalyzer nevű elemzőcég új szempontból mérte fel a mikroblogot, és az alapján készített egy toplistát, hogy kinek hányszor említik a felhasználónevét a twitterezők.

Mivel a mikroblogon a bejegyzés elejére írt felhasználónévvel lehet megcímezni az üzeneteinket, a Twitalyzer listája azt mutatja meg, kinek a bejegyzéseire reagálnak a legtöbbet a felhasználók, illetve kinek címeznek sok üzenetet.

A lista élén meglepő módon egy brazil humorista, Rafinha Bastos áll, akinek ugyan csak 1,7 millió követője van, de velük sokat kommunikál. A második egy amerikaifoci-sztár, Chad Ochocino, a Cincinnati Bengals játékosa, a harmadik pedig az amerikai tévés showman, Conan O'Brian. A dobogóról éppen lemaradt a népszerű brit komikus, Stephen Fry.

A legtöbb követővel rendelkező twitterezők közül csak ketten kerültek fel a legbefolyásosabbak listájára, barack Obama amerikai elnök a hetedik, Kim Kardashian, amerikai celeb és valóságshow-sztár a kilencediken. A legtöbb twitteres követővel bíró popsztárok, Lady Gaga, Justin Bieber és Britney Spears nem jutottak a legbefolyásosabbak toplistájára, ahogy a mikroblogon igen népszerű Bill Gates, a dalai láma és Sarah Palin sem.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM