Natália
-3 °C
7 °C

Keresik az internet kedvenc színét

2003.07.31. 14:17
Kapcsolódó cikkek (1)
A favcol.com weboldal kiszámítja az internetezők által beküldött képek átlagos színét, és a végeredményt beállítja háttérszínnek. Matt Webb, a favcol.com oldal elkészítője arra számít, hogy a nyilvános e-mail címre érkező pornográf spamek miatt a háttér tartósan rózsaszín lesz.
A weboldalon egy háttérben futó program a beküldött képek színeinek összekeverésével kiszámolja minden egyes kép átlagos színét. Ezek ismételt összekeverésével és átlagolásával készül el az internetezők kedvenc színe. A felhasználóknak mindössze arra kell ügyelniük, hogy a kép legnagyobb részén az általuk kiválasztott szín legyen látható.

"Ha a képen van egy postaláda, de a képet távolról készítették, akkor a program nem tudja megállapítani, hogy a felhasználó melyik részletre gondolt, ezért a járókelők, a járda és a környezet színeit ugyanúgy figyelembe fogja venni" - mondta Webb a BBC-nek. "Ha közelről készült a kép, akkor a végeredmény valószínűleg nem barnásszürke, hanem rendes postaláda-piros lesz"

Az oldal jelenleg csak a legutóbb beérkezett fotót mutatja, de hamarosan az adott óra és hónap átlaga is látható lesz, illetve a felhasználók a saját kedvenc színeik átlagát is megismerhetik. A pornó mindent ural?

Webb arra számít, hogy eleinte egy bézs szín lesz a kedvenc, de ezt nem lehet előre megjósolni, hiszen minden a felhasználóktól függ. A brit bloggert az is érdekli, hogy a spameknek milyen hatása lesz a kísérletre. Szerinte a kedvenc szín végül rózsaszín lesz a sok pornóhirdetés miatt. Ha valóban így lesz, akkor Matt el fogja homályosítani az oldalon megjelenő képeket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.