Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Tilos kufárkodni a Warcraftban

2005.03.16. 12:45
Aki megpróbálja valódi pénzre cserélni a virtuális javakat, búcsút mondhat az accountjának. A Blizzard eddig csak fenyegetett, de most megkezdte a kufárok kizárását a játékból. A titkos zónák felfedezéséért szintén ne várjunk dicséretet.
A Blizzard Entertainment januárban jelentette be, hogy az általa fejlesztett World of Warcraft (WoW) szerepjátékban megszerzett javak virtuális kereskedelme nem kerülhet át a való életbe.

A WoW játékosai nem cserélhetik készpénzre a játékban szerzett és persze csakis ott használható tárgyakat, illetve szolgáltatásokat. A Blizzard drákói szigorral lép fel, és megkezdte a szabály ellen vétők kizárását a játékból.

Ráálltak az ipari kitermelésre

Aki a játékban termelt tárgyakat és aranyat pénzért adja tovább a játékostársainak, zavarja az online szerepjáték gazdaságát, állítja közleményében a fejlesztőcég. A becsületes játékosok számára az IRL kereskedelem érthető és pozitív adalék, viszont egyre több tapasztalt "farmer" bukkan fel a WoW-ban.

WOW

A farmer gyűjtőnév alatt emlegetett játékosok vagy csoportok egyetlen célja, hogy a lehető legtöbb tárgyat és aranyat gyűjtsék össze a játékban. Ezeket aztán más felhasználóknak a való életben kiárusítják, rendszerint az Ebayen keresztül.

Agyonfloodolják a behatolót

A farmerek ténykedése viszont leginkább bosszúságot okoz. Ezek a játékosok ugyanis nem reagálnak semmire, nem lépnek kapcsolatba mások virtuális karaktereivel. Sőt az önhatalmúlag a vadászterületüknek kijelölt részről még igyekeznek is kiűzni a behatolót.

Ennek eszköze lehet például a rossz helyre tévedőt párbajra kihívó üzenetek özöne. A békés felhasználók már kénytelenek külön védekező eszközöket beszerezni a floodolás megakadályozására.

Hegyekről körülvett titok

A játékosok körében annak is híre terjedt, hogy a Blizzard kizárt egy felhasználót, amiért az rejtett területre bukkant. A játékos a varázslójával vágott neki a hegyeknek és a csapdákat kikerülve bejutott a tiltott zónába, sőt az útját még dokumentálta is.

WOW

Az adott térséget a Blizzard viszont későbbi kiegészítések terepének szánta, így nem akarta, hogy idő előtt leleplezzék. A világutazó játékos accountját tehát rövid úton megszüntették.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.