Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Közös Ericsson-Sony vállalat alakul

2001.04.26. 15:11
Az Ericsson és a Sony egy olyan új vállalat létrehozásáról állapodott meg, amely egyesíti a két cég mobiltelefon-üzletágainak tevékenységét világszerte. A Sony Ericsson Mobile Communications nevű új vállalat az Ericsson és a Sony egyenlő arányú tulajdonában lesz, és az Ericssonnak a távközlés, illetve a Sonynak a szórakoztató elektronikai termékek terén szerzett szakértelmére támaszkodik majd.
A közös vállalat - a végleges megállapodás megkötésétől és az alkalmazandó törvényi szabályozástól függően - várhatóan ez év októberében kezdi meg működését, és termékfejlesztéssel, terméktervezéssel, valamint marketinggel, értékesítéssel, disztribúcióval és vevőszolgálattal foglalkozik majd. A vegyesvállalat alapítói, az Ericsson és a Sony támogatják majd az új céget, illetve szorosabb együttműködés kialakítására törekszenek egymással.

"Az Ericsson és a Sony egymást kiegészítő erősségeinek egyesítésével az új vállalat egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy világelső legyen a távközlésben, miközben az iparág gyors ütemben halad a mobil internet felé" - nyilatkozta Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "Tökéletes párost alkotunk. A Sony a szórakoztató elektronika - zene, filmek és játékok - világában szerzett hatalmas tapasztalattal, az Ericsson pedig a mobiltechnológia terén betöltött vezető szerepével és a világ legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetői megrendelői bázisával járul hozzá az együttműködés sikeréhez. Ez a 3G és a mobil internet növekvő piacát megcélzó ideális együttműködés."

A Sony Corporation elnöke és ügyvezetője, Kunitake Ando a következőket nyilatkozta: "A mobiltelefonos iparág gyors ütemben halad a széles sávú multimédiás alkalmazások felé, és számottevően bővülni fog az elkövetkezendő években. Fogyasztók milliói igényelnek majd olyan mobilkészülékre, amely széles körű tartalmat (mozgóképek, képek és játékok) zökkenőmentesen és könnyedén, a tulajdonos tartózkodási helyétől függetlenül képes kezelni. Az Ericssonnal, a globális távközlési iparág kétségbevonhatatlan vezetőjével folytatott együttműködésünk azért jelentős számunkra, mert segítségével mindenütt jelen lévő értékhálózatot hozhatunk létre, amely mindig online, igény szerint működik és interaktív".

A vegyes vállalat vezetősége Londonban működik majd, Katsumi Ihara, a Sony Corporation ügyvezető alelnöke vezetésével, aki a vegyesvállalat elnöki tisztjét tölti majd be. Az igazgatótanács elnöke Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója lesz, az új vállalat ügyvezető alelnökévé pedig Jan Wäreby-t, az Ericsson fogyasztói termékekkel foglalkozó részlegének elnökét nevezik ki.

Az Ericsson és a Sony márkanév alatt futó meglévő termékeket megtartva az új vállalat új márkanevet hoz létre új és vonzó termékcsaládja részére. Az Ericsson jelenlegi gyártópartnerei és a Sony termelési létesítményei világszerte továbbra is gyártják majd a már forgalomban lévő és a jövőbeli termékeket. Az Ericsson Mobile Technology Platform egysége különálló szervezet marad, és csúcstechnológiát szállít majd az új vállalat számára.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.