Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Tizenhárommillió euró kutatásra

2003.04.09. 10:43
Tizenhárommillió euróval támogatja az Európai Bizottság a csatlakozó országok kutatás-fejlesztési tevékenységét. A kutatási terveket idén júniusig kell benyújtani. Az Európai Bizottság szerint a kutatás területén már most kibővített Európáról lehet beszélni.
Az Európai Bizottság 13 millió eurót szán a csatlakozandó országok kutatás-fejlesztésének támogatására. A 2002 és 2006 közötti periódusra meghirdetett Research Framework Pogramme - FP6 17,5 millió euróval gazdálkodik, s költségvetésének túlnyomó hányadát a csatlakozandó országoknak szánja. A 2003-ban EU taggá váló államokon kívül a terv részesei: Románia, Bulgária és Törökország.

Átmeneti nehézségek

A kutatási terveket 2003 júniusáig kell benyújtani. A 13 nem EU tag képviselői ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, mint az EU tagországainak kutatói: terv-vezetők lehetnek, kutató konzorciumokat állíthatnak fel, akár kizárólag a csatlakozó országok képviselőiből. Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a kutatás területén már létezik a kibővített Európa.

Philippe Busquin kutatási biztos szerint a csatlakozó országok magasan képzett és gyakorlott kutatókkal rendelkeznek, akiket a rendszerváltás okozta átmeneti nehézségek miatt kiemelten kell támogatni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!