Ambrus
-7 °C
3 °C

Öt céget kizártak a Sulinet Expresszből

2004.08.02. 22:11
Az Oktatási Minisztérium vizsgálata során kiderült: a programban részt vevő cégek beszerzéseinek túlnyomó többsége a keretszerződésnek megfelelően történt, ugyanakkor öt szállító súlyosan megszegte a keretszerződést.
A Sulinet Expressz program nemrégiben lezárult második ellenőrzése után az oktatási tárca a Dunaweb, a Robohardware, a Tom-Technik, az Unitel City és az EMJ Hungary cégeket kizárta a Sulinet Expressz programból, közölte a minisztérium sajtóirodája hétfőn. A minisztérium vizsgálatán ugyanis kiderült, hogy a cégek rendszeresen szabálytalanul jártak el.

A processzorokra mentek

Az Oktatási Minisztérium, az Educatio Kht., valamint a Sulinet Expressz Programban részt vevő szállítók közt létrejött keretszerződés feljogosítja az Educatio Kht.-t, hogy egy általa megbízott szervezettel megvizsgáltassa: a szállítók betartják-e a keretszerződést. Az Educatio Kht. a program kezdete óta második alkalommal élt ezzel a jogával. Azt vizsgálta a felkért ügyvéd, hogy a program keretében 2003. június 30-tól 2004. április 30-ig értékesített számítógépek processzorait a keretszerződésekben rögzített módon szerezték-e be a programban részt vevő szállítók.

A programban részt vevő szállítók közül - vásárlói bejelentések és a program lebonyolítását automatikusan koordináló monitoring rendszer alapján - harmincegyet választottak ki, nekik küldték el 2004. május 12-én az ellenőrzésről szóló értesítést, illetve az ellenőrzéshez szükséges adatkérő lapokat. A 2004. június 14-én lezárult ellenőrzés eredményeiről június 29-én tárgyalt a projekt tanács, amely javaslatot tett a szabálytalanul eljáró, a keretszerződést megszegő szállítókkal szembeni szankciókra.

Újabb vizsgálatok várhatók

Az Oktatási Minisztérium ugyanakkor hangsúlyozta: a kizárások nem érintik a vásárlók adó-visszaigényléseit. A minisztérium, illetve az Educatio Kht. rendszeresen ellenőrzi a Sulinet Expressz Programban részt vevő cégeket, még ebben az évben további négy vizsgálat várható. A most kizárt cégek 45 nap múlva ismét pályázhatnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.