Natália
-3 °C
8 °C

Élőben közvetít a tévé egy agyműtétet

2015.10.20. 17:00

Október 25-én a fél világ tudomást szerezhet arról, hogy mi van a 49 éves Greg Grindley fejében, de nem a gondolatait fogjuk látni, hanem az agyában turkáló sebészek szikéit. A 49 éves amerikai férfin ugyanis agyműtétet hajtanak végre a clevelandi egyetemi kórházban, hogy enyhítsék a Parkinson-kór miatti panaszait.

A műtétet a National Geographic tévécsatorna fogja közvetíteni a világ 171 országában, 45 nyelven. Grindley szerint rémisztő a műtét, de nagyon bízik benne, hogy ezzel javul az állapota, és egyben azt is megmutathatja másoknak, hogy nem szabad feladni a küzdelmet. 

Több robotkamera és két kézikamerás operatőr dolgozik majd a műtőben, és két órás lesz az adás. Grindley végig ébren lesz, és képes lesz beszélni. A férfi nem sokkal azután észlelt nyilallást a jobb kezében és a tricepszében, hogy 2004-ben leszerelt az amerikai haditengerészettől. 38 évesen ment el vele az orvoshoz, amikor már nem tudta többé figyelmen kívül hagyni a fájdalmat.  

Krónikus és súlyosbodó mozgási rendellenességet állapítottak meg nála, és ezután teljesen felfordult az élete. Az viszont nem illett a személyiségéhez – mondta Grindley a People magazinnak –, hogy negatívan álljon hozzá a betegségéhez, és inkább úgy döntött, hogy megpróbál előrelépni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.