Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Mérő László a Törzsasztalban

2003.01.06. 17:02
Kapcsolódó cikkek (1)
A Törzsasztal vendége kedden déltől Mérő László matematikus, pszichológus, játékfejlesztő, az Észjárások, a Mindenki másképp egyforma és az Új észjárások című nagy sikerű könyvek szerzője.
Mérő LászlóMérő László egyéni bronzérmet nyert 1968-ban a moszkvai X. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, az ezüstérmes magyar csapat tagjaként. 1974-ben szerzett diplomát az ELTE matematika szakán, és nem sokkal később kezdi meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásait az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében.

1984-től egyetemi docensként tanít az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén, a kognitív pszichológia témakörében jelentek meg publikációi. Gondolkodáspszichológiai kutatásait összefoglaló könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg - az átdolgozott kiadás Új észjárások címmel 2001-ben látott napvilágot.

Az itthon Mindenki másképp egyforma címmel megjelent könyve Németországban az év tudományos könyve lett 1999-ben. 1987 óta foglalkozik játékszoftver-fejlesztéssel: cége, az Intellrobot játékaiból a Sega több mint egymillió példányt adott el a kilencvenes évek közepén. Az Androsoftban Rubik Ernővel együtt fejlesztett díjnyertes játékokat. Jelenleg a mobiltelefonos játékokat fejlesztő Phone2Play fejlesztési vezetője.

Az játéktervező, író, matematikus pszichológus kedden déltől az internet segítségével válaszol az Ön trükkös kérdéseire. Olyanokra, mint a feszült világpolitikai-közelkeleti-északkoreai helyzet lehetséges megoldása, vagy hogy mennyit érdemes bukni a lottón? Tudakozódjon, hogy miben reménykedhetnek a mesterségesintelligencia-rajongók? Érdeklődjön, hogy tényleg agresszív kreténné változtat-e a számítógépes játszadozás, vagy épp' hogy edzi az agyat? Kérdezzen Ön!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!