Mária
-7 °C
3 °C

Csináld-magad termékenységteszt férfiaknak

2001.09.03. 22:52
Kapcsolódó cikkek (1)
A hordozható spermaszámláló kifejlesztésének köszönhetően már nem csupán a nők privilégiuma az öntesztelő családtervezés. A csináld-magad egészségügyi teszteket tervező és forgalmazó skót Med-Direct által kifejlesztett fertilMARQ készlet lehetővé teszi, hogy a gyermeknemző képességükre kíváncsi férfiak orvosi segítség nélkül megállapítsák a spermaszámukat.
AutoMARQER lézeres sejtszámláló
A 19,99 angol fontért kínált készletet egyelőre csak az internetről lehet megrendelni, de elképzelhető, hogy a későbbiekben a gyógyszertárakban is megjelenik. A termék teljesen új módszeren alapul: a korábbi, spermaspecifikus antigéneken alapuló immunológiai tesztek túl nagy hibaszázalékkal dolgoztak, és nem adtak megbízható eredményeket, míg a fertilMARQ által alkalmazott kolorimetrikus módszer pontos sejtszám-meghatározást tesz lehetővé. Az AutoMARQER lézeres sejtszámláló a mozgó hímivarsejtek százalékos arányát, és átlagos sebességét is kijelzi.

Koedukált teszt

A Med-Direct 31,99 fontért "papás-mamás" készletet is piacra dobott, amelyben a férfi termékenységi teszt mellett a női változat is helyet kapott. A családtervező pároknak szánt BabyStart női tesztje a hagyományosnak számító módszerrel, a vizeletben található hormonok alapján állapítja meg a nők termékeny periódusait.

Hatszázan próbálták már a tesztet

A férfiak laboratóriumi termékenységtesztje a spermakoncentráció és motilitás (mozgásképesség) mikroszkópos megállapításán alapul. A WHO adatai szerint akkor áll fenn a nemzőképtelenség gyanúja, ha a hímivarsejtek száma milliliterenként 20 milliónál kevesebb, vagy több mint ötven százalékuk mozgásképtelen. Mivel azonban a nemzőképesség több más faktor feltétele is, a pozitív eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy valakinek gyereke lehet. Az új tesztet már több mint hatszáz brit férfi kipróbálta, de egyelőre csupán az interneten hozzáférhető.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!