Magyar tulajdonba került a Milka ;-)

2014.01.23. 15:06 Módosítva: 2014.01.23. 15:06
A piacot meglepte a Milka felvásárlása. A csokoládé új tulajdonosa az Indexnek azt mondta: további felvásárlásokra készül az élelmiszerpiacon.

Sűrű napja van a magyar gazdaságnak.

Délelőtt jelentették be a Ringier és az Axel Springer fúzióját, ami alapjaiban átrendezi a magyar lappiacot. A fúzió érdekében ugyanis a Népszabadság és a Nemzeti Sport, sőt még a Fanny magazin is a Vienna Capital Partners befektetőcéghez került.

Kora délután pedig újabb váratlan gazdasági fordulatról kaptunk hírt: Budapesten zajlott le az a tranzakció, mely a Milka tulajdonosváltásához vezetett. Az új tulajdonos magyar, így az Indexnek adott exkluzív interjújában anyanyelvén beszélgethettünk vele:

Index: A piacokat teljesen meglepte a hír. Mióta készült erre?

Ebéd közben jutott az eszembe a tranzakció gondolata. Általában gyors döntéseket hozok, nem volt ez másképpen most sem.

Index: Mit remél az új befektetéstől?

Azt gondolom, hogy a befektetett pénz megtérül, és energiát ad a termék.

Index: Fiatal szakembernek tűnik. Saját tőkéből vagy esetleg valamilyen befektetői kör segítségével vásárolta meg a Milkát?

Saját tőkéből történt a finanszírozás. A korábbi felvásárlásaim során is hasonló termékeket vásároltam, ezért a csokoládépiac sem idegen terület a számomra. Azt gondolom, a befektetői étvágy nem csak rám jellemző ebben a piaci szegmensben. Azt viszont nem szeretem, amikor irigységgel nézik a felvásárlásaimat, és valamiféle mutyit sejtenek a háttérben, csak azért, mert magyar vagyok. A külföldi multi megteheti, én nem? Ugyan már!

Index: Mik a tervei a Milkával? Ez mégiscsak egy ismert, jól bejáratott brand.

Mindenképpen komoly átalakításokat, átstrukturálást tervezek már rövid távon, de a csomagoláson nem kívánok változtatni. 

(Mielőtt a nemzetközi sajtó a tranzakció és a magyar tulajdonos nyomába eredne, jelezzük, hogy cikkünk egy amolyan tréfa.)