Kussolj, Budapest!

2009.07.20. 07:36 Módosítva: 2009.07.20. 09:18

Olaszország is híresen korrupt hely, a terézvárosi vagy az újbudai önkormányzati képviselők talán ott is meg tudnák találni a számításukat, ha, például, ingatlanokkal kellene egy kicsit üzletelni. Vagy most már ott nekik nem teremne (az egyébként arra termő) babér? Lehet, hogy ajatollahnak jobbak lennének, mint keresztapának?

vagy – ne adj’ Isten! – Terézvárosban történtek volna kenőpénzezések

A terézvárosi képviselők majd fele még itthon is gyanúsított, de azért csak nem kell majd mindenkinek Hunvald György sorsára jutva körletnek nevezett lakótérben élnie! Az alkotmányos hozzájárulásnak nevezett lehetőségek esetleges kihasználása esetükben egyébként is csak feltételezés, egyáltalán nem biztos, hogy a jó háromezer magyarországi önkormányzati testület közül épp Újbudán vagy – ne adj’ Isten! – Terézvárosban történtek volna kenőpénzezések.

Csak azért jó érzés éppen a budapesti XI. és VI. kerület választott elöljáróit besározni sanda feltételezésekkel, mert ők közben még Savanyú Jóskák is. A kocsmák bezáratása miatt. Előírták, hogy este tíztől az általuk felügyelt környéken senki se italozzék úgy, hogy közben az illető nem otthon van. Ahogy a Jobbik elnöke is megmondta a homoszexuálisokról, az, hogy az otthonnak a négy fala között ki mit csinál, hát, az tényleg rá van bízva, de mások előtt, úgymond, kihangsúlyozni, hát az már milyen. A szórakozni indulókról a XI.-ben ezt már eldöntöttek, most meg a VI.-ban is.

mondjuk, szexuális kalandmegvalósítás gondolatával kikérni a nagyfröccsöt

Milyen már a belvárosban szórakozni, ki látott már olyat? Pláne, ha az ember lehet, hogy egyszer majd nem szabadon választott azonos nemű sorstársak között kénytelen takarodókor lámpaoltást eszközölni. Minek akkor 22 órai kezdettel másoknak meg, mondjuk, szexuális kalandmegvalósítás gondolatával kikérni a nagyfröccsöt? Vagy akár csak úgy, bele a Nap lemenése által biztosított vakvilágba?! Otthon, apukám, ha megveszed időben, a kerületi alkoholtilalom előtt. Ott rombold a májad, ne a mi szép városrészünkben, ahol milliárdért hoztuk rendbe a Király utcát is, erre meg ráközlekednek hebehurgyán, és beszakad az a drága díszkő egy hét alatt. (Hogy bilincselne meg a Centrum a most kiírt, újabb évtizedre szóló közbeszerzés várható eredményének tükrében!)

Egy csendes Budapestről álmodnak. Ki akarná felébreszteni őket?

Csak Olaszban lehet menni bulizni, ha leszáll az est. Rómában éjjel kettőkor forgalmi dugó kialakulása hétköznapi esetlegesség. Legalább a jókedvet ne akarják már ellopni, képviselők! Bezzeg Iránban rend van. Ott tényleg minden bezár 8-kor, és előtte sincs alkoholnak mérése.