Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Furcsaságok a Vodafone hálózatán

2003.06.27. 12:38
A napokban felhívtam a Vodafone ügyfélszolgálatát, hogy megtudakoljam, mekkora forgalom van eddig mögöttem a GPRS internethasználatom kapcsán. Ugyan elvileg ezt nekem kéne lekérdeznem az egyik számon, de fizetni kéne érte - márpedig nem én korlátoztam le magam, hanem ők engem, és ha már így vagyunk, szerintem a legkevesebb, hogy ingyen mondják meg, mikor kapcsolnak le.

A hölgyike felvilágosított, hogy NINCS 1 GB KORLÁT az előfizetésemen. Majdnem lehidaltam. Felhívtam egy másik ügyfélszolgálatos embert is, biztos ami biztos, és ugyanezt állította. A tapasztalat is ezt mutatja, hiszen már jócskán túl vagyok a 1.5 GB forgalmon ebben a hónapban, és még senki sem szólt rám. A figyelmeztető 800 MB-os SMS-t 5 példányban kaptam meg - egy héten keresztül szinte minden nap egyet -, de letiltás nem történt. Ráadásul azt állítják, hogy senkinek sincs.

A Vodafone az általános szerződési feltételekben azt írja, hogy korlátozhatja. A médiának meg az ügyfeleknek azt mondta, hogy korlátozza - de közben mégsem tette.

Ezt nevezem teljesen korrekt cégnek. Már csak azon gondolkodom, hogyan lehet lepasszolni az előfizetést a borsos kb. 30.000 Ft-ra rúgó hűtlenségi díj kifizetése nélkül.

Bálint Jácint

Két-három napja a szokottnál is használhatatlanabb a Vodafone GPRS, ezért nekiláttam keresni a hírek között, hátha találok valamit erről. Így jutottam az indexes hírhez.

Nem tudom, hogy már üzembe helyezték-e az új "szolgáltatást", de az a gyanúm, hogy igen, vagy legalábbis részben igen. Linuxon használva a következőt lehet tapasztalni:

- egy fikarcnyit sem gyorsult, iptraffal mérhetően ugyanúgy lefele kb. 30 kbit, felfele kb. 11 kbit a maximális sebessége

- a weblapok elérése működik

- bármi, ami nem weblap elérés, teljesen halódik (néha az az érzésem, hogy az összes többi csomag ki van tiltva egy tűzfallal, de aztán egy-kettő mégis átjut: ssh-zni szinte lehetetlen, a leveleim nem jönnek le, nem mennek el, stb.)

GA

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.