Az Amazon 306 terméket adott el másodpercenként

2012.12.28. 11:35

Az Amazon közzétette idei forgalmának legérdekesebb számait a letöltésektől a fizikai termékek eladásáig. A legtöbb terméket november 26-án vették a világ legnagyobb online áruházában, ekkor 26,5 millió terméket adott el világszerte. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 306 terméket adtak el, még soha nem volt ekkora forgalma a cégnek.

Már második éve a Kindle Fire HD vezeti az eladási listákat, de az Amazon nem tett közzé számokat, mennyit vásároltak meg a tabletből. Pontos számokat nem tehetnek közzé, mert tőzsdei cégként csak negyedéves jelentéseiknél adhatnak adatokat. Annyit mondtak csak, hogy Cyber Mondayen (az amerikai Hálaadás utáni első hétfő) adták el a legtöbb Kindle-t.

Letöltéseknél a karácsony volt a legforgalmasabb időszak, december 24-én több mint 23 millió filmet, zenét, könyvet és játékot töltöttek le a vásárlók. A felhasználók karácsonyi szezonban másodpercenként egy játékot töltöttek le mobiljaikra.

Az e-könyvekről is közzétettek statisztikákat, a legtöbbet ajándékozott könyv a karácsonyi szezonban nem egy regény volt, hanem Nate Silver politikai elemző könyve (A jelzés és a zaj – Miért vall kudarcot olyan sok előrejelzés, néhány viszont nem) volt. A hagyományos könyveknél E.L. James trilógiája volt a sláger: A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata és A szabadság ötven árnyalata. Videójátékoknál a Just Dance 4; Call of Duty: Black Ops II; és Assassin’s Creed III volt a legtöbbet vásárolt termék.