Belefulladni a romantikus karácsonyba nem kell kell félnetek jó lesz

2012.12.24. 01:40 Módosítva: 2012.12.25. 01:46
A karácsonyfa még áll, a gyerek elvan a tegnap este üvöltözve összerakott játékvasúttal, a macska rettegve lapít a szekrény alatt, a bejgli meg ott vigyorog a konyhaasztalon, szóval minden arra utal, hogy karácsony napja van, az év egyik olyan 24 órája, amikor nem kell elmenni otthonról, és közösen lehet mindenféle jót csinálni, mondjuk tévézni is, mert igen, tévézni igenis jó. A nap hasznos eltöltéséhez igyekszünk hozzátenni valamit azoknak akik imádják a karácsonyi hangulatot és azoknak is, akik hülyét kapnak az egésztől.

A délelőtti műsorsávot lehet menten a köztévén kezdeni, ahol 10:05-től azt mutatják meg, hogyan karácsonyozik a magyar Parlament - ha eddig nem lett volna tolulásunk a politikusoktól, itt a remek alkalom, hogy a korán ránk telepedő kajakómából kiszakítsuk magunkat egy heves anyázással. Egy óra az egész, de garantáltan jobban felébreszti az embert, mint egy dupla kávé. Utána át lehet kapcsolni a Viasat3-ra, ahol Dustin Hoffman alakítja Hook kapitányt, és simán drukkolunk neki Pán Péter ellen, mert őt meg a túlmozgásos és hiperaktív kisgyerekből túlmozgásos és hiperaktív felnőtté érett Robin Williamas személyesíti meg (11:15).

hook

A Hook végét inkább rögzítsük, mert az RTL Klub 13:05-től adja A Filmet Ami Nélkül Nincs Karácsony, azaz a Reszkessetek betörőket. A családi házban karácsonykor egyedül maradó Kevin McAllister története tényleg kihagyhatatlan program, nem cinkből mondjuk, a filmtörténet egyik legaranyosabb filmje, amin minden korosztály felhőtlenül tud szórakozni, a fordítása és a szinkron pedig elsőosztályú lett. Fél négykor fektessük le a gyereket, és vissza a Viasat3-ra, ahol az Igazából szerelem kezdődik Hugh Granttal, Colin Firth-szel, Laura Linney-vel, Liam Neesonnel, Alan Rickmannel, Emma Thompsonnal és Keira Knightley-val, ez minden idők egyik legsikeresebb romantikus vígjátéka a karácsony/szerelem témakörben, tessék csak megnézni idén is.

Az esti program előtt lehet egyet szusszanni, lehet enni rántott pontyot meg töltött káposztát, vagy leenni a habcsókot a fáról, ha már elfogyott a szaloncukker. Este héttől Kevin az RTL Klubon ismét magára marad karácsonykor (Reszkessetek betörők 2), utána egy Négy karácsony című romantikus vígjáték jön Vince Vaughnnal és Reese Witherspoonnal, ebben két, a karácsonyt módszeresen kerülő ember jön rá 90 perc alatt, miért érdemes mégis a szülőkkel, szeretetben tölteni az ünnepeket - tanmesének sem utolsó, ugye. Kezdés 21:00, RTL Klub. Ha valaki pedig délután kihagyta volna az Igazából szerelmet (és nem nézte meg tegnap sem az RTL2-n vagy a Viasaton), az a Tv2-re kapcsoljon 21:05-kor, mert megkapja megint.

Késő este ne tévézzünk, hanem aludjunk, holnap vagy rokonlátogatás jön, vagy a családot kell vendégül látni, de ha nem tudunk elaludni a töménytelen mennyiségben elfogyasztott cukor miatt, akkor próbáljuk meg mindezt a tévé előtt abszolválni, mondjuk a Kőkemény család című, (igen, ki tetszettek találni) romantikus-családi-karácsonyi vígjátékkal, ami újabb sztárparádét (Diane Keaton, Sarah Jessica Parker, Rachel McAdams, Claire Danes, Dermot Mulroney, Luke Wilson, Craig T. Nelson, Elizabeth Reaser) és könnyes röhögést kínál az RTL Klubon 22:45-től.

highlande

És most nézzük azokat, akik karácsonykor nem akarnak karácsonyi filmeket nézni, mert a tévék rájuk is gondoltak. A sportrajongók például délután simán elvannak a Eurosport és a Sport1 műsorával, mindkettőn klasszikus BL-döntők mennek majd, először a ManU - Chelsea (13:00, Eurosport), majd a Bayern - Valencia (14:00) és a Real - Leverkusen (16:45, mindkettő Sport1), utóbbin amit Zidane csinál, azt tanítani kellene minden futballakadémián.

Ha a sport nem érdekel minket, akkor is simán lehet jókat tévéni, például egy obligát Bud Spencer-filmen (...és megint dühbe jövünk) a Cool-on 13:25-től, esetleg a Rango című animációs filmen az HBO-n (13:35), este pedig lesz Bourne-csapda a Viasat6-nál 21:00-től, amiben Matt Damon mutatja meg, milyen tökös gyerek, de mi inkább a Film Mánia 21:00-kor kezdődő Hegyakóját javalljuk, mert abban fejeket vágnak le, és ez milyen fasza program már karácsonykor.