Ki a legjobb magyar Mikulás?

2013.12.06. 12:04

A karácsonyi időszakban rengeteg Mikulás tűnik fel az országban, a héten még Joulupukki is megjelent nálunk, de ideje a rengeteg önjelölt között rendet vágni: szavazza meg, ki a legjobb magyar Mikulás!

1. Andy Vajna

Vajon véletlen, hogy ez az ősz szakállas, mosolygós fickó éppen Mikuláskor rántja elő puttonyából az új éra első közönségfilmjét? És utána minden hónapban megajándékoz majd egy újabb magyar filmmel? Andy lesz a Mikulás, krampuszai pedig a magyar filmrendezők.

2. Vágó István

A hivatásos szkeptikus természetesen soha nem mutatkozna be úgy a gyerekeknek, hogy "Ho-ho-hó, megjött a Miklulás", hanem szépen, türelmesen elmagyarázná, hogy ő csak egy piros ruhába és álszakállba öltözött felnőtt férfi. És ha erre a gyerekek sírva fakadnának, akkor kedvesen azt is elmagyarázná nekik, hogy ha sokáig élnek a mesék világában, akkor 2026-ban is Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.

3. Kövér László

Vonzódását a piros színhez már MSZMP-s éveiben is bizonyította. Nevelőtanárból mára házelnök lett, de aki közben ilyen bajszot növeszt, annak az Országgyűlés csak ideiglenes állomás lehet: ha ön is úgy akarja, biztosan ő lesz a Nemzet Mikulása.

4. Schmitt Pál

Ismerünk-e nagyobb mókamestert, ízesebb mesemondót kerek-e világon? A legjátékosabb Télapó egyértelműen Pali apó lenne.

5. Bokros Lajos

Bokros Lajos mögött a szán Pénzkérdés című gyerekkönyvével van megrakva, amit "Mese nincs, válság van!" kiáltással szór szét az ajándékra várók között.

6. Pálffy István

A Mikulás, akinek puttonya egy nagy-nagy üveg, telis-tele mézes teával. Kortyolgatja, kortyolgatja, s közben gyermekeink áldott, békés jövője felett őrködik.

7. Schmuck Andor

Miért olyan kirekesztő a többségi társadalom, hogy azt gondolja, december 6-án csak a gyerekek kaphatnak ajándékot? Ha úgy hozta az élet, hogy valaki történetesen óvodás, és cukin néz ki homokozólapáttal a kezében, akkor már előjogai vannak? Mi szakítunk a kirekesztő hagyománnyal. Schmuck Andor bevonásával a szépkorúak is jogosultak lesznek a csokimikulásra, és ehhez nem kell mást tenniük, mint rendesen viselkedni, belépni a politikus szervezetébe, hogy Mikulásuk az ajándékok megszerzéséhez szükséges pénzösszegekhez juthasson. Ha ön vonzódik a negédes stílushoz, és idősebb korában is jogosultnak érzi magát az ajándékra, Schmuck a Mikulása.

8. Gyurcsók József

Azt ne várja, hogy az Egyetemes Szeretet Egyházának alapítója felkapaszkodik egy mocskos szalmával bélelt nyikorgó szánra, és saját kezével dobálgatja az ajándékokat. Hiszen ő Egyetemes, sőt mi több, Spirituálisan Egyetemes! Így aztán még Lappföldről is képes melegséget sugározni mindenkinek, beforrasztani a töréseket, és csillapítani a fejfájást. Ha pedig december 7-én valamiért elégedetlen spirituális ajándékaival, simán felhívhatja a 06-91-224-777-es számon.

9. Csányi Sándor

Ha ön nem az a kisgyerek, akinek a legnagyobb ajándék a szeretet, mert jobban bírja, amikor csizmája anyagi javakkal van degeszre tömve, akkor Csányi Mikulásnál nehezen talál jobbat. Csányi Mikulás az ország egyik leggazdagabb embereként hatalmas ajándékosztási potenciállal rendelkezik. Ráadásul akkor is érdemes miatta kifényesíteni a csizmánkat, ha éppen feszült a viszonya a mikulások urával, Orbán Viktorral. Vezérével még ilyen helyzetben is egyetértésben ülnek egymás mellett a hétvégi focimeccs VIP-lelátóján, ami jelzi, nem kell félnünk, hogy az OTP-vezér puttonya kiapadhat.

10. Balogh József

December 6-a nemcsak a jó gyerekeké, hanem azok ünnepe is, akik bizony csoki helyett virgácsot érdemelnek. Nekik a megérdemelt virgácsolást Balogh József exfideszes képviselő hozhatja el, aki ugyan a nőverésügyi szakértő a parlamentben, de aki nőket ver, miért ne verhetne rossz gyerekeket is, ha ez a feladat?

+1: Iványi Gábor

Az Igazi Mikulás, aki mindenben a legközelebb áll a hagyomány eredetehéz, Szent Miklóshoz: egyházán keresztül segíti az elesetteket, külön iskolákat és óvodákat tart fenn hátrányos helyzetű gyerekeknek. Nemcsak további ajánlás, de jelmez sem szükséges hozzá.


Most pedig nyomja meg a szavazás gombot!

Ha szavazott, még megajándékozzuk néhány komisz krampusszal! Klikkeljen a képre!


illusztrációk: Bakró-Nagy Ferenc
szöveg: Földes András, Szász Barna, Tóth Gergely