Miért pózol Alföldi egy pincsivel?

2013.12.04. 16:29 Módosítva: 2013.12.04. 19:47

Tizenkét színész, zenész és táncos vállalta az idén, hogy ingyen modellt áll az Illatos úti telepről megmentett és gazdára váró kutyákkal.

A Vigyél Haza Alapítvány idén már ötödik alkalommal jelentette meg falinaptárát, melynek bevételét a menhelyről kihozott árva és sérült kutyák gyógyíttatására fordítják. Mint az alapítvány létrehozója, Óvári András az Indexnek elmondta, "a fotók azt bizonyítják, hogy a gazdára váró keverek kutyák igenis okosak, szépek, szerethetőek és családba valóak".

Az idei naptárban Für Anikó, Harcsa Veronika, Horgas Eszter, Kecskés Karina, Keveházy Kriszta, Radics Gigi, Alföldi Róbert, Csík János, Kamarás Iván, Thuróczy Szabolcs, Novák Péter és Szabó Győző szerepel egy-egy olyan nehéz sorsú kutyával, aki jelenleg ideiglenes befogadónál várja végleges gazdáját.

Kamarás Iván Zeusszal szerepel a fotón, akit volt gazdája adott be a telepre, Radics Gigi a nyolchónapos Mignonnal, akit elgázoltan, többszörös combcsonttöréssel vittek be. Kecskés Karina kutyapárja a mellső lábán rákos daganattal kezelt Brikett lett, Alföldi Róberté pedig az ötéves pincsi lány, Pihe, aki porckorongsérvvel került be az Illatos útra. Az állatok az alapítványnak hála, már gyógyultan várják gazdájukat.

A fotókat Miki Bemer fotóművész készítette a Go To Casting filmszínész iskola segítségével az Átrium Film-Színházban. A 3300 forintos naptárat többek között az Átriumban, az ELTE BTK Plusz Shopjában és online is meg lehet venni.

Az Illatos út Állategészségügyi Szolgálat telepére évente közel négyezer, közterületen befogott, vagy leadott kutya kerül, pedig mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre. A Vigyél Haza Alapítványt hat éve hozták létre a kultúra, a művészet és az üzleti élet területén dolgozó emberek, annak érdekében önkénteseik segítségével javítsák a menhelyen lévő állatok életkörülményeit, elősegítsék gyógyulásukat, és növeljék örökbefogadásuk esélyeit.