A Nemzeti Közszolgálati Egyetem nyerte a csatát, a háborúban a Pázmány vezet

2013.11.15. 13:02
Két forduló után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezet a Zegyetemek Háborújában, a második kört azonban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem húzta be. A versenyt most már randomizált kérdések is nehezítették. Megint egy nő, napleon végzett az élen egyéniben, ő kapja az értékes házi mozit.

 
h i r d e t é s

A Zegyetemek Háborúja második fordulóját napleon nyerte, aki 30,60 másodperc alatt érte el a maximális 10 pontot. Róla annyit tudunk, hogy az első forduló egyéni győzteséhez hasonlóan ő is nő, 1988-ban született és a Budapesti Gazdasági Főiskola aktív hallgatója. Az első fordulóban nem vett részt, de a második megnyeréséért egy házi mozival lett gazdagabb, gratulálunk!

Az első forduló egyéni győztese, Teca most a 18. helyen végzett, összesítettben viszont a második helyen áll. Ő a legjobb női versenyző, egyedül ért el 20 pontot, vagyis hibátlan eredményt. Az összesítettben első Nguyen Milán az előző fordulóban a 3., most a 6. lett, 64,40 másodperc alatt oldotta meg a két kérdéssort. Természetesen ő vezet a férfiak között is, ott egyébként öt 20 pontos versenyző is van.

Összesen 7783-an játszottak, 2162 nő és 5621 férfi. Az első fordulóban még 130-an értek el maximális pontszámot, ezúttal azonban már csak 77-en tudtak 10-ből 10-et teljesíteni. A két forduló után így összesítésben hatan állnak hibátlan pontszámmal. Körülbelül 30 olyan játékos volt, akiket csalásfigyelő algoritmusunk segítségével elkaptunk, és kizártunk a játékből. Eredményeiket nem számítottuk sem az egyéni, sem az egyetemi toplistában.

Ha legörget a cikkben, láthatja az egyéni és intézményi toplistákat is. Ha be van lépve Indapass-szal, és játszott a Zegyetemek Háborúja első fordulójában, akkor saját eredményeit is láthatja kiemelve.

Az NKE nyerte a fordulót, de összesítettben vezet a Pázmány

Az egyetemek/főiskolák teljes listáját lentebb láthatja, az átlagpontszámok és az időeredmények viszonyában a második fordulót a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nyerte, második a Corvinus, és most is dobogós lett az első körben élen végző Pázmány. Az NKE játékosai átlagosan 5,23 pontot értek el, átlagosan 78 másodperc alatt.

A legtöbben, 1350-en a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem színeiben versenyeztek, de az eredményük csak a 11. helyre volt elég. A győztes NKE-nek csak 71 versenyzője volt, kevesebb, mint az első fordulóban.

A játékszabályoknak megfelelően csak azoknak az intézményeknek az átlagpontszámát és időeredményét néztük az intézményi toplistához, amelyeknek legalább ötven játékosa volt. Pengeélen táncol a Kodolányi János Főiskola: az első körben még 60-an, ezúttal azonban már csak 51-en játszottak.

Összesítettben továbbra is vezet a Pázmány, második a Miskolci Egyetem, harmadik a Corvinus. Két kör után 22 iskola maradt talpon. Már közeleg a harmadik forduló november 19-én, kedden, pihenjenek rá a hétvégén, utána pedig mindent bele!