Írja meg ön a legjobb karácsonyi Quimby-dalt!

2014.12.02. 15:56
Pláne, ha segítünk. Itt a Karácsonyi Ritmikus Quimbyfon, más néven a Nagy Karácsonyi Quimbyzátor, az Ön saját karácsonyi Quimby-szöveggenerátora, amellyel saját Quimby-szöveget tud gyártani. Karácsonyra. Ön.

Napok óta a csapból is a karácsonyi Quimby-szerzemény szól, amiben a három zeneakadémista lány segített nekik, persze mobil szélessávon, mert annyira elfoglaltak – jó, jó, de ennél még mi is jobbat tudunk, nem?

Quimby - Lámpát ha gyújtok

Eleve milyen Quimby-szám ez. Nincs benne sem egy szemétdombon kapirgáló lélek, sem egy szúrós szagú aldehid, sem egy émmánemmuzsikálok. Ha egy random karácsonyi dalra ráeresztenénk egy quimbylizert, legalább ilyen dalszöveget kapnánk. Vagy nem. Mindenesetre kipróbáltuk: íme a Karácsonyi Ritmikus Quimbyfon, ami úgy kutyulja össze Kiss Tibi líráját a bejgliillattal, ahogy csak egy véletlenszám-generátor képes. Nyomjon a „Jelet adok a gépnek” gombra, és ha nem tetszik, ismételjen! Ha tetszik, pláne!

A móka nem áll meg a gombnyomásra felugró Kváziquimby-szövegeknél. Zenélni tudó olvasóinkat arra bátorítjuk, hogy dolgozzanak fel egy legyártott dalszöveget, és nyerjenek vele! A játékszabályok:

  • A dalszöveget a Karácsonyi Ritmikus Quimbyfonnal kell legyártani (ha már mi ennyit dolgoztunk vele).
  • A dalnak valamilyen formában tartalmaznia kell a lentebb található négy hangmintából legalább egyet. (Innen le is tölthetők, ha úgy kényelmesebb.)
  • Ennyi.

Fontos, hogy a dalokat természetesen nem muszáj a Quimby modorában megírni (akkor sem, ha ön, kedves pályázó, véletlenül épp maga a Quimby), sőt: az egy szál gitáros trubadúrokat és a blackmetálzenekarokat egyaránt szívesen látjuk. (Mi több, azt kívánjuk, mint az egyszeri Metal Hammer-levelező: sok fémet a fa alá!) Ha ön elektronikus zenét kíván írni, csak bátorítani tudjuk, de a szöveget és a hangmintákat ekkor is rá kell bűvölnie az alapra, mert hiszen erről szól a verseny.

A feljátszott dalokat erre az Indavideo-oldalra kérjük feltölteni (nem kell profi videó, az is elég, ha csak egy állókép alá keverik a zenét, de persze mi mindenképp örülünk, ha láthatjuk önöket ezen a meghitt órán). A határidő december 17. szerda éjfél,  és akkor az egyik versenyzőnek még pont a karácsonyfa alá tudjuk tenni a nyereményt. Ami egy okostelefon*, ezt kisorsoljuk, tehát minden induló egyenlő esélyekkel indul. 

De persze a minőséget is díjazzuk: a legjobb feldolgozás – amit majd az általunk előválogatott legjobbakból önök szavaznak meg – nyereménye szintén okostelefon*, sőt egy Index-különdíjat is odaítélünk a szerintünk legjobbnak (igen, okostelefont*). Utóbbit az Index elfogulatlan szakmai zsűrije választja ki, csak előbb csinálunk egy Elfogulatlanzsűri-generátort.

*Nokia Lumia 735 vagy Samsung Galaxy Ace 4

A programozásért Orbán Zoltán Csabát, a grafikáért Szarvast illeti köszönet. Köszönjük.