Miből tudná biztosabban, hogy mindjárt itt a karácsony, mint ebből?

2015.12.16. 19:42 Módosítva: 2015.12.16. 19:42

Nem, nem abból, hogy a gyerek/férj mostanra felzabálta a teljes adventi naptárat és a fára vett szaloncukor-készletet.

Nem is abból, hogy a gyerek/férj összeragasztotta a kezét és/vagy a ragasztópisztollyal dekorációkészítés közben.

Nem is abból, hogy a belvárosban vagy plázák környékén gyorsabban halad gyalog egy banyatankos nyugdíjas, mint egy autós.



Nem is abból, hogy mindenhol idegesítő karácsonyi zene szól, és kétségbeesett marketingesek épp csak húsvéti tojást nem akarnak eladni karácsonyi ajándéknak.

Nem is abból, hogy minden játékboltban és hiperben és bárhol, ahol játékot lehet kapni, tikkelő szemű apukák rohangálnak elkeseredett és riadt kültelki utcalányra izzadt sminkű anyukákkal a legújabb legókért, Playmobilokért, vagy a most kijött, de már nem kapható Barcelona-, Violetta- vagy Star Wars-cuccokért.

Hanem abból, hogy itt van az év munkahelyi bulik időszaka. Ami első hallásra nyilván a fergeteges szórakozás fellegvárának tűnik, ingyen pia és kaja és főleg pia a cég költségén, szerencsés esetben valami kúl, fancy, menő helyen, ahová saját zsebből biztos nem ülnénk be. Aki viszont már volt ilyenen, azt is tudja, hogy veszélyesebb ez, mint aszkéta szentnek tíz perc Habony Árpádból.

Az ember hajlamos elengedni magát, és ha a karácsonyi buliknak még nem is default kelléke a „celebvendég véresre veri a köcsög dolgozót” program, enélkül is, és nem csak az egészséges mennyiség négyzetére rúgó gintonik és roséfröccs miatt fájhat a fejünk másnap. Rengeteg városi legenda kering a fénymásolt pucér seggektől a főnök fiókjába hányt előételen át az indokolatlanul erotikusnak gondolt táncokig.

De hagyjuk a legendákat, jöjjenek a húsvér magyar sztorik: írják meg, milyen kínos balesetek, hogy ne mondjam, elkeserítő lealjasodások történtek önökkel céges karácsonyi bulikon! Vagyis persze önökkel nyilvánvalóan soha semmilyen, de milyen történt a barátjukkal, volt kollégájukkal, egy régi kollégista társukkal, férjük-feleségük kollégáival. És ha a karácsonyi bulik olyan visszafogott hangulatban telnek, mint egy Ákos-szólóest a feminista fizikuslányok szakkollégiumában, akkor jöhetnek természetesen csapatépítő tréningek, farsangok vagy csak spontán munkahelyi bulik is. A sztorikat ide várom, ha megírják, a legjobbakat megírom.

És addig is, kedvcsinálónak nézzünk meg egy releváns részt a Munkaügyekből.

Munkaügyek: Karácsonyi ünnepség