Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Idén elmarad a fehér karácsony

2017.12.21. 14:58
8 hozzászólás
Az Időkép előrejelzést indított, ahol nyomon lehet követni, az ország mely részein várható hótakaró szenteste. Az oldal szerint egy melegfront miatt, az ország legnagyobb részén nulla százalék esély van arra, hogy havazni fog karácsonykor.

Az Időkép szerint csütörtökön északnyugatról melegfront éri el hazánkat, délutántól többfelé várható havazás, ami estétől egyre inkább havas esőbe, esőbe megy át, sőt, helyenként ónos eső sem kizárható. Nagy csapadékra nem kell számítani, de északon és keleten péntekre virradóra 2-3 centis hóréteg alakulhat ki.

karacsony20171221b

Pénteken szeles, de enyhe időre lehet számítani, napközben néhol 8 fokot is lehet majd mérni. Este egy hidegfront vonul át az országon, szórványosan zápor, hózápor is előfordulhat. Szombaton elszórtan lehet számolni egy-egy zivatarral; a hegyekben, keleten és északkeleten pedig hózápor kialakulásával. Napközben 2 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap hajnalban egy melegfront esőt, ónos esőt hozhat a keleti, északkeleti országrészbe.

Napközben 10 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála, így kevés az esélye, hogy az ország nagyvárosaiban mérhető legyen a hóréteg.

Csupán a magasabb hegycsúcsokon és az északkeleti határ mentén fordulhat elő, hogy néhol mégis fehérbe borul a táj.