Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem a töltött káposzta a legnépszerűbb ünnepi étel

2017.12.21. 11:50
44 hozzászólás

Nem a töltött vagy a székelykáposzta (49%) hanem a hal számít (64%) a legnépszerűbb karácsonyi fogásnak Magyarországon – mármint azok körében, akik idén decemberben kitöltötték a Kutatópont Kft. internetes kérdőívét. A kétezer emberrel elvégzett kutatásból az is kiderült, hogy savanyúság helyett a magyarok a különféle salátákat (francia- és krumplisalátát)  részesítik előnyben az ünnepi menüben.

Az online felmérés alapján a karácsonyi asztal egyértelmű sztárja a bejgli, ami 69 százalékos népszerűségnek örvend. A desszertek közül az aprósütemények (49%) kerülnek még magas arányban az ünnepi asztalra.

karacsonyi etelek 2017 online logo2

Az alkoholmentes italok közül a 30 év alatti lakosság körében legtöbben a szénsavas üdítőkre (61%) és a gyümölcslevekre (58%) voksoltak. Az ünnepi fogás mellé az alkoholos italok közül a legtöbb magyar háztartásban a bor (52%) dukál, ami mindkét nem körében nagy népszerűségnek örvend, városban és kisebb településen egyaránt. 

És Önök mit esznek karácsonykor?

 • 5670
  Halételek
 • 2412
  Teljesen más
 • 2044
  Vegán vagyok
 • 1605
  Sült csirke/pulyka
 • 1207
  Székelykáposzta
 • 1130
  Rántott hús
 • 526
  Nem tartjuk a karácsonyt