Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ön is bénázott a karácsonyfával? Mutassa!

2017.12.24. 17:46 Módosítva: 2017-12-24 17:52:56
19 hozzászólás

A karácsonyfa talpba való befaragásának művészete mindig is a népművészet speciális ága volt, helyét valahol a "ki csinál szódát" és a "ki főzi a legjobb feketét" síkjára vetítve képzelhetjük el. Aztán amikor a műfenyők már kezdtek jobban hasonlítani egy karácsonyfára, mint egy sztereoidon hízlalt vécékefére, előtérbe került az "Én nem veszek élő fát, a műfenyővel nincs gond" szemlélet, de igazából sosem tudta megszorongatni az "Igazi fa nélkül nem karácsony a karácsony, a műfenyőnek nincs még illata se és hogy néz már ki, ne nevettess" hívőit.

Az utóbbiaknak viszont minden évben marad a vásárlás és hazacipelés után a faállítás nyűgje: be kell faragni a fát a tartóba. Ami persze túl kicsi. Vagy túl nagy. És akkor ki kell ékelni. De akkor meg ferde. Ha meg máshogy rakom, és erre nem ferde, akkor meg ritkás. De egy fa befaragása sosem tud kifogni a rafinált embereken.

Balázs például egy használaton kívüli IKEA-s pelenkázó elemre rögzítette műfáját ragasztószalaggal:

Antony pedig kikerülte az órákig tartó farigcsálást azzal, hogy az első keze ügyébe kerülő Trabant hengerbe állította a túl vastag törzsű fát:

És ön? Ön is szenvedett ma a rendes fával? Kidamilozta? Odacsipeszezte? Technokollal megfogatta? Szárnyas csavarral kiékelte? Arra kértük olvasóinkat, fotózzák le fájukat, az eredmény egy egészen elképesztő buherafa galéria lett.

Ha pedig az ünnepi várakozás idejét szavazással lenne kedve eltölteni, szavazzon:

Idén karácsonykor

 • 3488
  Rendes fát veszek, magam faragom a klasszik talpba
 • 1629
  Az én műfenyőm szebb, mint azok a csálé rendes fák
 • 1092
  Nincs fám, nem érdekel, nem is tudom, minek olvasom ezt
 • 695
  Rendes fát veszek, és belebuherálom valamibe valahogy
 • 443
  Cserepes fát veszek, azt nem kell faragni, písz