Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rénszarvas-, kórus- és télapóbérlés, jégpályaépítés a kertben

2017.12.10. 18:29
0 hozzászólás

A Guardian riportjából az derül ki, hogy már évek óta eléggé felfutóban van a minél fullosabb karácsonyi élmény nyújtására szakosodott iparág Angliában, de mostanában már tényleg egészen komoly pénzeket elköltenek a londoni gazdagok. A cikkből kiderül, hogy van egy csomó cég, ami kifejezetten karácsonyi szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

Ezek között vannak olyanok is, amiket minden család meg szokott csinálni magának, ilyesmi például a házak égősorokkal vagy fenyőágakkal való kidíszítése. A cégek ezeken a szolgáltatásokon kívül viszont olyan extrákat is leszerveznek, mint például a karácsonyi kórus, a rénszarvas, vagy a télapó, de olyanra is volt már példa, hogy valakinek a kertjében jégpályát kellett építeni, ahová Franciaországból hoztak profi korcsolyázókat. A költségek változóak, de az egyik cégtől tavaly 80 ezer font értékben vett egy család különféle szolgáltatásokat.

Egy kensingtoni villát a diótörő stílusában kellett feldíszíteni, amihez játékkatonákat és egy óriási szánkót is hoztak, de olyan is volt, hogy a Csajkovszkij-balett tündéreit játszó színészek léptek fel egy család házában. Az is érdekes, hogy az egyik cég munkatársa a lap azt is elárulta, hogy a megrendelőiknek csak egy töredéke angol család, és egyre többször keresik meg őket orosz és közel-keleti megrendelők Chelseaből, Belgraviából és Notting Hillből. (Guardian)