Rénszarvas-, kórus- és télapóbérlés, jégpályaépítés a kertben

2017.12.10. 18:29

A Guardian riportjából az derül ki, hogy már évek óta eléggé felfutóban van a minél fullosabb karácsonyi élmény nyújtására szakosodott iparág Angliában, de mostanában már tényleg egészen komoly pénzeket elköltenek a londoni gazdagok. A cikkből kiderül, hogy van egy csomó cég, ami kifejezetten karácsonyi szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

Ezek között vannak olyanok is, amiket minden család meg szokott csinálni magának, ilyesmi például a házak égősorokkal vagy fenyőágakkal való kidíszítése. A cégek ezeken a szolgáltatásokon kívül viszont olyan extrákat is leszerveznek, mint például a karácsonyi kórus, a rénszarvas, vagy a télapó, de olyanra is volt már példa, hogy valakinek a kertjében jégpályát kellett építeni, ahová Franciaországból hoztak profi korcsolyázókat. A költségek változóak, de az egyik cégtől tavaly 80 ezer font értékben vett egy család különféle szolgáltatásokat.

Egy kensingtoni villát a diótörő stílusában kellett feldíszíteni, amihez játékkatonákat és egy óriási szánkót is hoztak, de olyan is volt, hogy a Csajkovszkij-balett tündéreit játszó színészek léptek fel egy család házában. Az is érdekes, hogy az egyik cég munkatársa a lap azt is elárulta, hogy a megrendelőiknek csak egy töredéke angol család, és egyre többször keresik meg őket orosz és közel-keleti megrendelők Chelseaből, Belgraviából és Notting Hillből. (Guardian)