2023. augusztus 4., 10:10
Lebukott a lazac, beégett a barna cukor.
2020.10.14. 19:13 Módosítva: 2020-10-15 17:59:33
A vörös húst agresszív betegségek okozójának állítják be, de tudományos bizonyíték erre nincs.
És egyébként is: miért változnak hetente a táplálkozási ajánlások? Kiben lehet megbízni, ha a tudósok folyton meggondolják magukat?
A feldolgozott húsok és a vörös húsok fogyasztásának kockázatatai nem olyan nagyok, a bizonyítékok pedig elég gyengék. Más szakértők vitatkoznak ezzel.
Az eredmény a kutatókat is meglepte. Azt várták, a vörös hús jóval károsabb lesz a koleszterinre.
Ha mindenki így étkezne, ugrásszerűen javulna az egészségünk, de erre nem sok esély mutatkozik.
2015.10.29. 09:48 Módosítva: 2017-09-28 17:27:09
Mindenki a WHO-jelentéssel, a rákkeltő húsokkal foglalkozik, dietetikus és hentes segítségével járjuk körbe a kérdést.
Ha nem vigyázunk, a furmányos bioüzemanyag-gyártók lenyúlják a kukoricát a disznóink elől.
2014. december 30., 22:47
Ha olyanok lennénk, mint a marhák, semmi bajunk nem lenne.
Csak minden második héten érdemes fogyasztani. A probiotikus joghurtok csökkentik a kockázatot.
2011. december 29., 11:27
A sok disznó- és marhahúst fogyasztók körében nagyobb bizonyos típusú veserákok kockázata.
2011. augusztus 11., 13:09
Napi 50 gramm feldolgozott vörös hús elfogyasztása 51 százalékkal növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát.