Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Külföldi cégek hajthatják be Kulcsár tartozásait

2004.01.14. 17:47
Pertársaságot alapítanak a K&H Bank kárvallott ügyfelei, akik amerikai követelés-behajtó cégeknek akarják eladni a bank tarozásait, mivel a követeléseket felvásárló cégek jobb pozícióból perelhetik a K&H Bankot. A bank képviselői a brókerbotrány károsult ügyfeleinek a tartozások 30-40 százalékát kínálják fel.
Amerikai követelés-behajtó cégeknek adják el követeléseiket a Kulcsár Attila által megkárosított K&H ügyfelek.

A K&H képviselői a brókerbotrány kárvallottjainak a tartozások 30-40 százalékát kínálják fel, és ha az ügyfelek nem fogadják el a felkínált összeget, semmit sem kapnak.

Magyar György, több károsult ügyvédje úgy véli, hogy a cég láthatóan nem akarja kifizetni a Kulcsár Attila által okozott kárt. Az ügyvéd azt is kifogásolja, hogy a bank még az ajánlat elhangzása előtt aláíratott egyik ügyfelével egy papírt a titoktartásról.

A védő azt is elmondta, hogy védencei pertársaságot alapítanak, és amerikai követelés-behajtó cégeknek kívánják eladni a bank tartozásait.

A követeléseket felvásárló cégek ugyanis sokkal jobb pozícióból támadhatják a bankot, ők az összes elmaradt, járulékos hasznot perlik az anyavállalattól, míg a kisbefektetők csak a törzstőkét követelik vissza.