Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MSZP-s igennel kampányolnak Miskolcon

2008.03.04. 19:40
A választókat megtévesztő plakátok jelentek meg Miskolcon a népszavazáshoz kötődően, az MSZP a választási bizottsághoz fordul, mondta Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
Tompa Sándor leleplezi a másik oldalra átállt plakátját (MTI)

Miskolc diósgyőri városrészében tucatnyi olyan, farost lemezre kasírozott plakát került az utcákra, amely még a 2006-as országgyűlési választásra készült, s amely annak idején az "igen"-re épült, mondta a képviselő a saját magát ábrázoló plakát előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tompa Sándor emlékeztetett arra, hogy a 2006-os választási kampányban jó néhány plakátjukat megrongáltak, sok eltűnt, ezért bejelentést tettek a rendőrséghez és a választási bizottsághoz. Hozzátette: a hatósági eljárás akkor nem járt eredménnyel.

"Most viszont előkerültek a 2006-os nagy méretű plakátjaink, amelyek portrémmal azt hirdetik nagy betűkkel, hogy IGEN, mintegy tudatosítva a választókkal, hogy Tompa Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő a népszavazáson az igenek mellett van" - fogalmazott a képviselő.

"Igen, mi igent mondunk a kormányprogramra, az egészségügyi reformra" - tette hozzá, ugyanakkor nemet mondanak a népszavazásra feltett három kérdésre.

Tompa közölte, úgy tűnik, a Fidesznek nincs pénze kampányolni, "bespájzolták a 2006-os plakátjainkat", és ezt kívánják felhasználni arra, hogy félrevezessék a választókat, mintha a szocialista képviselők az igen mellett lennének.

Az MSZP választási félrevezetésnek, megtévesztésnek ítéli meg ezen plakátok kihelyezését, és a választási bizottsághoz fordul. A szocialista párt aktivistái már leszedték a szóban forgó plakátokat.