Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Osztrák szemét Rábafüzesen

2008.04.28. 17:47
Nagy mennyiségû, feltehetõen Ausztriából származó hulladékot raktak le illegálisan Rábafüzesen. Egy névtelen bejelentõ közölte az egyik környezetvédõ egyesületnek, hogy egy osztrák rendszámú pótkocsis teherautó borította le a hulladékot a határ menti település lakóházai között, egy volt benzinkút területén.

A szemétben egyebek mellett fagylalttölcsérek, konzervdobozok, ecetes üveg volt található, rajtuk német nyelvû felirat. A hulladék között egy számlát és egy prospektust is találtak, ezek egy közeli ausztriai szállodából valók.

A hulladékkupac vasárnapra eltûnt, nem tudni ki vitte el.

A környezetvédõ egyesület bejelentést tett a rendõrségen, ahol vizsgálják a szemét eredetét, tájékoztatott Woki Zoltán, a Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) elnöke.

Egy helybéli a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta: a Rábafüzes környéki erdõben rendszeresen lát osztrák rendszámú autókat, amelyek szemetet raknak le, és amit õ szokott feltakarítani utánuk.

Egy másik helybéli pedig arról számolt be, hogy egy szintén ausztriai autó az egyik helyi benzinkút szemetes konténereibe hord rendszeresen hulladékot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?