Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Osztrák szemét Rábafüzesen

2008.04.28. 17:47
Nagy mennyiségû, feltehetõen Ausztriából származó hulladékot raktak le illegálisan Rábafüzesen. Egy névtelen bejelentõ közölte az egyik környezetvédõ egyesületnek, hogy egy osztrák rendszámú pótkocsis teherautó borította le a hulladékot a határ menti település lakóházai között, egy volt benzinkút területén.

A szemétben egyebek mellett fagylalttölcsérek, konzervdobozok, ecetes üveg volt található, rajtuk német nyelvû felirat. A hulladék között egy számlát és egy prospektust is találtak, ezek egy közeli ausztriai szállodából valók.

A hulladékkupac vasárnapra eltûnt, nem tudni ki vitte el.

A környezetvédõ egyesület bejelentést tett a rendõrségen, ahol vizsgálják a szemét eredetét, tájékoztatott Woki Zoltán, a Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) elnöke.

Egy helybéli a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta: a Rábafüzes környéki erdõben rendszeresen lát osztrák rendszámú autókat, amelyek szemetet raknak le, és amit õ szokott feltakarítani utánuk.

Egy másik helybéli pedig arról számolt be, hogy egy szintén ausztriai autó az egyik helyi benzinkút szemetes konténereibe hord rendszeresen hulladékot.