Újraszámoltatnák a szavazatokat

2002.04.30. 20:23
Varga László, az Országgyűlés korelnöke szerint nem szabad lankadni, és akkor négy év múlva ismét a Fidesz alakíthat kormányt. Bayer Zsolt újságíró viszont arra vár választ, hogy a várakozások ellenére miért nem a Fidesz győzött. Szerinte amíg ez nem derül ki, addig a következő kormány legitimációja megkérdőjelezett marad.
A parlamenti választásokon leadott szavazólapok megőrzésének és egyenkénti újraszámolásának érdekében kezdődött aláírásgyűjtés kedden az Áprilisi Ifjak Egyesületének Millenáris Parkban tartott nagygyűlésén. A kezdeményezés támogatói az új Országgyűléstől azt várják, hogy teremtse meg az ehhez szükséges törvényi feltételeket.

Nehéz idők jönnek

A közelmúltban alakult szervezet rendezvényén Varga László a Fidesz képviselője, az Országgyűlés korelnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy ne lankadjanak, akármilyen nehéz idők jönnek, mert közéleti munkájuknak meglesz az eredménye: négy év múlva újra kormányra kerül a Fidesz. Varga László szerint ma Magyarország a média megszállása alatt él. - Egy tiszta, karizmatikus, tehetséges miniszterelnököt soha a magyar történelemben ennyit nem támadtak és gyanúsítgattak - mondta a politikus, az Orbán Viktort ért bírálatokra utalva.

Bayer nem békül

Bayer Zsolt újságíró kijelentette, hogy nem akar kibékülni a szocialistákkal. Véleménye szerint az MSZP-sek azért szeretnék betemetni az árkokat, mert félnek, és erre van is okuk. Bayer Zsolt - utalva Medgyessy Péternek a Die Welt című német lapban megjelent nyilatkozatára, amelyben a szocialista politikus Orbán Viktort "kicsinek" nevezte - leszögezte: "lehet, hogy Orbán Viktor kicsi, de Medgyessynek így is lábujjhegyre kell állnia, hogy a bokájába beleharaphasson". Mint mondta, választ kell találni arra a kérdésre, mi történt április 7-én, hogy a közvélemény-kutatások és minden más várakozás ellenére nem a Fidesz győzött. Szavai szerint, amíg erre nem kapnak megnyugtató választ, addig a következő kormány legitimációja megkérdőjelezett marad.