Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újraszámoltatnák a szavazatokat

2002.04.30. 20:23
Varga László, az Országgyűlés korelnöke szerint nem szabad lankadni, és akkor négy év múlva ismét a Fidesz alakíthat kormányt. Bayer Zsolt újságíró viszont arra vár választ, hogy a várakozások ellenére miért nem a Fidesz győzött. Szerinte amíg ez nem derül ki, addig a következő kormány legitimációja megkérdőjelezett marad.
A parlamenti választásokon leadott szavazólapok megőrzésének és egyenkénti újraszámolásának érdekében kezdődött aláírásgyűjtés kedden az Áprilisi Ifjak Egyesületének Millenáris Parkban tartott nagygyűlésén. A kezdeményezés támogatói az új Országgyűléstől azt várják, hogy teremtse meg az ehhez szükséges törvényi feltételeket.

Nehéz idők jönnek

A közelmúltban alakult szervezet rendezvényén Varga László a Fidesz képviselője, az Országgyűlés korelnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy ne lankadjanak, akármilyen nehéz idők jönnek, mert közéleti munkájuknak meglesz az eredménye: négy év múlva újra kormányra kerül a Fidesz. Varga László szerint ma Magyarország a média megszállása alatt él. - Egy tiszta, karizmatikus, tehetséges miniszterelnököt soha a magyar történelemben ennyit nem támadtak és gyanúsítgattak - mondta a politikus, az Orbán Viktort ért bírálatokra utalva.

Bayer nem békül

Bayer Zsolt újságíró kijelentette, hogy nem akar kibékülni a szocialistákkal. Véleménye szerint az MSZP-sek azért szeretnék betemetni az árkokat, mert félnek, és erre van is okuk. Bayer Zsolt - utalva Medgyessy Péternek a Die Welt című német lapban megjelent nyilatkozatára, amelyben a szocialista politikus Orbán Viktort "kicsinek" nevezte - leszögezte: "lehet, hogy Orbán Viktor kicsi, de Medgyessynek így is lábujjhegyre kell állnia, hogy a bokájába beleharaphasson". Mint mondta, választ kell találni arra a kérdésre, mi történt április 7-én, hogy a közvélemény-kutatások és minden más várakozás ellenére nem a Fidesz győzött. Szavai szerint, amíg erre nem kapnak megnyugtató választ, addig a következő kormány legitimációja megkérdőjelezett marad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?