Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Célkeresztben a Citadella melletti szórakozóhely

2002.06.11. 17:45
A lakossági tiltakozások után egy kerületi politikus a piaci élet szereplőitől kér segítséget egy szórakozóhely ellen. A Citadella mögött törvénytelenül épült vendéglőt a víz és az áram megvonásával akarja térdre kényszeríteni.
A Citadella mögötti Lődombon törvénysértően, engedély nélkül épült szórakozóhelytől tagadják meg az áramot és a vizet - erre kérte fel Riedel René, XI. kerületi képviselő, idegenforgalmi tanácsnok az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében a közüzemi szolgáltató cégek vezetőit.

Bírságok, tiltakozások

A Fidesz helyi frakcióvezetőjeként tevékenykedő politikus emlékeztetett rá, hogy az ügyben érintettek, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság már mindent megtett a törvénytelen építkezés leállítására. Több ízben szabtak ki építési bírságot, elrendelték a létesítmény bontását és az eredeti állapot helyreállítását. A múlt héten, a XI. kerületi civil szervezetek szervezésében, a térség lakói is tiltakoztak a beruházás ellen.

Sem áram, sem víz

Riedel René hangsúlyozta, hogy a Gellért-hegy a világörökség része, kiemelt természetvédelmi terület, s egyben Budapest egyik jelentős idegenforgalmi vonzereje is. Olyan érték, amelynek védelméért mindenkinek tennie kell a maga eszközeivel. A politikus szerint a hatóságok és a lakosság már megtette a magáét. Úgy véli, hogy ilyen kirívó esetekben a piaci élet szereplőinek, a gazdasági társaságoknak is ki kell állniuk az erkölcs és a közakarat mellett. Ezért arra kéri az Elmű Rt. és a Fővárosi Vízművek Rt. vezérigazgatóját, hogy csatlakozzanak az ügyben kialakult széles egyetértéshez, s tagadják meg az áramot és a vizet a lődombi létesítménytől. A politikus egyúttal azt kéri a piaci élet azon szereplőitől, akik valamilyen megrendelést kaptak a Citadella 4U Kft.-től, hogy csatlakozzanak e tiltakozó akcióhoz.

A képviselő leszögezi: mindezek hiányában ugyanis félő, hogy elbotlik a jog útvesztőiben minden a törvényesség, a közjó érdekében megtett lépés, s az évekig elhúzódó perek végül is kész helyeztet teremtenek.