Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Célkeresztben a Citadella melletti szórakozóhely

2002.06.11. 17:45
A lakossági tiltakozások után egy kerületi politikus a piaci élet szereplőitől kér segítséget egy szórakozóhely ellen. A Citadella mögött törvénytelenül épült vendéglőt a víz és az áram megvonásával akarja térdre kényszeríteni.
A Citadella mögötti Lődombon törvénysértően, engedély nélkül épült szórakozóhelytől tagadják meg az áramot és a vizet - erre kérte fel Riedel René, XI. kerületi képviselő, idegenforgalmi tanácsnok az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében a közüzemi szolgáltató cégek vezetőit.

Bírságok, tiltakozások

A Fidesz helyi frakcióvezetőjeként tevékenykedő politikus emlékeztetett rá, hogy az ügyben érintettek, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság már mindent megtett a törvénytelen építkezés leállítására. Több ízben szabtak ki építési bírságot, elrendelték a létesítmény bontását és az eredeti állapot helyreállítását. A múlt héten, a XI. kerületi civil szervezetek szervezésében, a térség lakói is tiltakoztak a beruházás ellen.

Sem áram, sem víz

Riedel René hangsúlyozta, hogy a Gellért-hegy a világörökség része, kiemelt természetvédelmi terület, s egyben Budapest egyik jelentős idegenforgalmi vonzereje is. Olyan érték, amelynek védelméért mindenkinek tennie kell a maga eszközeivel. A politikus szerint a hatóságok és a lakosság már megtette a magáét. Úgy véli, hogy ilyen kirívó esetekben a piaci élet szereplőinek, a gazdasági társaságoknak is ki kell állniuk az erkölcs és a közakarat mellett. Ezért arra kéri az Elmű Rt. és a Fővárosi Vízművek Rt. vezérigazgatóját, hogy csatlakozzanak az ügyben kialakult széles egyetértéshez, s tagadják meg az áramot és a vizet a lődombi létesítménytől. A politikus egyúttal azt kéri a piaci élet azon szereplőitől, akik valamilyen megrendelést kaptak a Citadella 4U Kft.-től, hogy csatlakozzanak e tiltakozó akcióhoz.

A képviselő leszögezi: mindezek hiányában ugyanis félő, hogy elbotlik a jog útvesztőiben minden a törvényesség, a közjó érdekében megtett lépés, s az évekig elhúzódó perek végül is kész helyeztet teremtenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!