Viola
-6 °C
-2 °C

Az első színes bőrű politikus Magyarországon

2002.09.05. 12:11
Szereti a csípős magyar ételeket, és azt, ha szabadon elmondhatja a véleményét bárkinek bármiről is. A Mali-ból származó Bailo Amadou az első színes bőrű politikus Magyarországon a Magyar Szocialista Párt színeiben indul az őszi önkormányzati választáson.
"Olyan nevelést kaptam népes családomban, hogy mindig figyelni kell egymásra" - indokolta az Index kérdésére Bailo Amadou, hogy miért az MSZP-t választotta, amikor elkezdett aktívabban politizálni Magyarországon.

Szemrehányás nélkül

A színes börű férfi hazánkba érkezése után a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen kezdett el tanulni 1984-ben. Agrármérnöki diplomája megszerzése után most doktorálni készül, de van franciatanári végzettsége is. Mint mondta, a szocialista pártot azért is kedveli, mert itt bárkinek bármiről megmondhatja a véleményét. Kellemetlen kérdései után sem kapott szemrehányást senkitől.

Egyelőre hobbi

Bailou Amadou-nak magyar felesége és két gyermeke van. Bácsalmáson él és itt is indul majd a választáson. Mint mondta, felesége nem politizál, férje közéleti szerepvállalásába azonban nem szól bele. A szocialista képviselőjelölt egyelőre hobbijának tartja a politikát, de nem zárja ki, hogy ha lehetősége lesz rá később hivatásszerűen is megpróbálja művelni azt.

A kedvenc a pörkölt

Amit leginkább szeret a magyarokban, az a kedvességük. Szerinte kevés ilyen barátságon nép van Európában. Kedveli a magyar konyhát is, főleg a húsételeket, a csípós pörkölteket. Bailo Amadou muszlim, de hangsúlyozta, hogy nem gyakorló hívő, hiszen munkája miatt az olyan alapvető feladatokat, mint a napi ötszöri imádkozás sem tudja ellátni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!