Benedek
-5 °C
5 °C

Lázadás szításával gyanúsítják Budaházy Györgyöt

2006.10.05. 19:43
Három személy, köztük Budaházy György ellen államellenes bűncselekmény elkövetésének gyanújával indított nyomozást a rendőrség.

Államellenes bűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást a tüntetésekkel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) lázadás előkészülete miatt nyomoz, ismeretlen tettesek ellen, hangzott el csütörtök este a Magyar Televízió Híradójában. A hírt az NNYI szóvivője is megerősítette az MTI-nek.

A Híradó értesülése szerint három ember ellen folyik a nyomozás, a többek közöttö a kuruc.info internetes honlapon megjelent felhívások miatt.

Egyikük a felhívást megfogalmazó Budaházy György, aki ellen már a Szabadság téri emlékmű megrongálása után elfogatóparancsot adtak ki. A BTK szerint államellenes bűncselekmény miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A rendszerváltás óta összesen öt embert gyanúsítottak meg államellenes bűncselekménnyel, a tévé ostromában tevékenyen részt vevő Ekrem Kemál Györgyöt korábban be is igazolódott a gyanú.