Ha nem zavarják az adást ezek a barmok

2009.01.09. 00:01

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Tudják, én egy proli vagyok, aki amikor dolgozni kezdett, azt hitte, hogy egyszer neki is jó lesz. Hát uraim, ez Magyarországon nem jött össze. Üzenetek a SZER-nek – 1989. január 9., hétfő

Jó napot kívánok! Nagy örömmel hallottam a műsorukban, hogy a Beszélő után egyéb szamizdat folyóiratokról is megemlékeznek. Ez azért is fontos, mert úgy érzem, hogy vidéken nem sok emberhez jut el ez a folyóirat. A Beszélő kapcsán két dologra szeretném felhívni a figyelmüket. Az egyik az, hogy megjelent már egy újabb szám is, hetekkel ezelőtt, a másik pedig, hogy a szerzők és a címek nem jól vannak összepárosítva. Üdvözlettel.

Tisztelt Szabad Európa Rádió! Viszonylag sűrűn hallgatom Önöket, főleg ha nem zavarják az adást ezek a barmok. Bár ez is viszonylag nehéz. Kérem, Önök hisznek abban, hogy ebben az országban valaha jobb lesz a helyzet és valaha igazi demokrácia lesz? Ha igen, én irígylem Önöket, mert Önök legalább hisznek valamiben. Én sajnos sem idegen nyelvet nem beszélek, sem valamilyen szakmában nem vagyok kimagaslóan jó. Tehát mi következik ebből? Az, hogy soha az életemben nekem nem lesz jobb, inkább csak rosszabb. Tudják, amikor egy ember tisztában van a saját tudásával, lehetőségeivel, ráadásul azt is tudja, hogy többre nem viheti semmilyen téren. Főleg nem, ha nem kommunista és nem akar a mindenkori rendszernek benyalni – így a legnehezebb. Tudják, én egy proli vagyok, aki amikor dolgozni kezdett, azt hitte, hogy egyszer neki is jó lesz. Hát uraim, ez Magyarországon nem jött össze. Üdvözlettel: G.A.

További részletek 89-ről az OSA honlapján.