A sötét sztálinisták új demokraták lettek

2009.01.11. 09:45

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

A kapitalistákat segítik a vámosok, meg kell őrülni a krimiktől, mit tegyünk, ha ütközik a Szomszédok és a Vörös özvegyek. Mit üzentek a nézők és a hallgatók a TV2-nek és a Szabad Európa Rádiónak 1989. január 11-én, szerdán?

Üzenetek a TV2-nek

– Miért büntetik az állampolgárt és miért segítik a kapitalistákat azzal, hogy nem lehet visszavinni az elromlott garanciális készülékeket Ausztriába? A határról visszaküldtek MNB-engedélyért, ott 1-2 nap az ügyintézés, plusz 100-Ft-os okmánybélyeg kell. Végül senki nem viszi vissza a turmixot, inkább itthon drágán megjavíttatja és nem tud a garanciával élni.

– Az egész TV szerkesztőségének üzenem, hogy egy estére ne tegyenek három krimit! Meg kell őrülni ezektől.

– Azt szeretném a Marjai elvtárstól megkérdezni, hogy ha ezt a világkiállítást megrendezzük hitelből, akkor Magyarországon mi fog elmaradni a következő 10 évben? Mert erre a világkiállításra szerintem a magyaroknak semmi szükségük. Van nekünk Nagymarosunk, azt állítsuk ki! Nem kell nekünk világkiállítás.

– Mit várnak attól a törvénytől, ami arra kényszeríti a BC-számlatulajdonosokat, hogy 5 évre, szinte kamat nélkül lekössék a betétjüket? És mi lesz azzal a törvényhozóval, akiről 5 év múlva kiderül, hogy hülyeséget határozott? Megmarad-e a funkciójában?

– Nagyon szeretném nézni a Szomszédokat az l-es programon. Ugyanakkor nagyon kíváncsi vagyok a Vörös özvegyek befejezésére, de sajnos, a két műsor ütközik. Önök mit tennének az én helyemben?

Üzenet a SZER-nek

– Én azt szeretném, ha néha valami jót is mondanának Magyarországról, ha mást nem, hogy vannak, akik nem élnek rosszul. Mert azért nem kevés történt ezalatt a rövid idő alatt a Grósz-rendszerben. Az elvtársak Bécsben veszik a videót és az autót, a sötét sztálinisták pedig új demokraták lettek. Szóval nem elég folyton kritizálni. Meg kell mondani, hogy ilyen jó és ilyen rossz még soha nem volt. És ez még csak a kezdet, legalábbis szerintem. Köszönöm.

További üzeneteket az OSA honlapján, itt és itt olvashat.