Kész röhej, amit a Vágó csinál

2009.01.16. 00:04

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Déri János és Dömsödi Gábor a két kedvenc, mennyi az éjszakai mesemondó telefonszáma, hogyan tornásszanak azok, akik nem tudják a TV2-t nézni? Üzenetek a SZER-nek és a TV-2-nek 1989. január 16-án, hétfőn.

Üzenetek a SZER-nek

– Jó napot kívánok! Kérem szépen, úgy érzem, hogy rajtam kívül még nagyon sok magyar állampolgárt érdekelne arra a kérdésre adott válaszuk, hogy Ausztriába utazva van-e nekem arra lehetőségem, hogy valamelyik banknál saját magam részére BC-számlára valutát juttassak el magyarországi címemre. Abban az esetben, ha van erre lehetőség, nagyon kérem önöket, hogy mondják meg annak a bécsi banknak a könnyen megközelíthető címét, és hogy hogyan lehet ezt elintézni. Persze, még jobb lenne, hogyha egy olyan banknak a címét tudnák megmondani, amely valamelyik közeli határmenti városban van. Köszönöm szépen a válaszukat. Viszonthallásra.

– Csoki Sámán jeligére jelentkezem. Önök annyit beszéltek arról, hogy nincs a rádiónak zavarása. Akkor én nem értem az összefüggést, hogy mégis miért lehetséges az, hogy itt Bécsben alig lehet hallani, hallgatni az önök adását. Mi lehet ennek a magyarázata? Köszönöm, viszonthallásra!

Üzenetek a TV2-nek

– Nagyon tetszik a műsor. Szeretnék egy TV2-es matricát. Kedvenc riporterem Déri János és Dömsödi Gábor. A matek házi feladat megoldásához is kérhetem a TV2 segítségét?

– Jó estét kívánok a 203-983-ról. Próbálom ezeket a játékokat hívni és abszolút lehetetlen. Pesten lakom a XIII. kerületben, nem tudom elképzelni, hogy vidékről, Kecskemétről, Miskolcról, bárhonnan föl tudják hívni ezeket a játékokat. Én se a Bummot, se a Torpedót nem tudom felhívni. Nagyon meg vagyok elégedve az Önök műsorával, mert csodálatos január 1-jétől, de azt, hogy egyszerűen lehetetlenség fölhívni ezeket a számokat azt nem értem meg. Egyszerűen, amikor a játék elindul, abban a pillanatban a vonalak megszűnnek Budapesten. Szeretném látni kik ezek a hölgyek és hányan vannak, akik egyáltalán ezekre a játékokra fölveszik a telefont. És szeretném, ha bemutatnák a TV-ben, hogy egyáltalán fölveszi valaki ezeket a telefonokat. Nagyon szépen köszönöm, viszonthallásra!

– Szeretném megkérdezni az éjszakai mesemondó számát, mert nem tudtam megjegyezni. Nagyon köszönném, ha megmondanák.

– Miért nem egyeztetik a műsorokat, miért nem lehet 5 perc eltérés miatt nézni mind a két sorozatot? Kész röhej, amit a Vágó csinál, miért nem mutatják meg előre, hogy mi van a függöny mögött? A tudományos témákat pedig tegyék éjszakára, a nép inkább a könnyűzenét és a filmeket akarja. Aki tudományos dolgokkal foglalkozik, az ráér aludni, így tévét nézni is ráér éjjel.

– Önök nem gondolnak azokra, akik a második műsort nem tudják nézni.A tornát is elvitték és így nem lehet tornázni azoknak, akik nem tudják a második műsort nézni. Nagyon rossz, aki kitalálta ezt az új műsorbeosztást, nagyon rosszul tette. Vissza is hívhatnak!

A témáról bővebben az OSA honlapján olvashat itt és itt>>>